De buitenste delen van een computersysteem

De buitenste delen van een computersysteem


Hoewel de interne elektronica van een computer geeft de machine de kracht en de hersenen aan talloze taken uit elke seconde uit te voeren, de externe hardware biedt de gebruiker toegang tot deze fantastische snelheid en raffinement. De buitenste delen van een computer te verbinden met het via kabels of via draadloze verbindingen, waardoor de controle over de gegevens die gaat in en komt uit het systeem.

Monitor en printer

Een van de belangrijkste kenmerken van een computer is de mogelijkheid om informatie en gegevens snel en eenvoudig te bekijken. Twee vormen van uitvoerapparaten die dit mogelijk maken een monitor en een printer. De monitor heeft zich ontwikkeld van grote, zware, omvangrijke cathode ray tube (CRT) versies van de slanker, lichter en compacter LCD of liquid crystal display, stijlen. LCD-schermen zijn niet alleen veel gemakkelijker op uw bureau op het gebied van ruimte en gewicht, maar hun displays zijn veel scherper en beter voor je ogen dan hun CRT voorouders. Printers bieden een hard copy van de informatie en komen in een verscheidenheid aan opties, van kleine, zwart-wit desktop versies grotere, all-in-one full-color versies die ook een fax, copier en scanner onder andere - en kan draadloos zijn.

Toetsenbord en muis

In staat zijn om de informatie te zien van uw computer huizen is niet goed als je niet kunt communiceren met het. De twee belangrijkste input devices zijn het toetsenbord en de muis, waarmee u programma's, ingevoerde gegevens te controleren, en schrijven en bewerken van informatie. Beide apparaten kunt u het on-screen cursor en toegang tot de menu's binnen de programma's te verplaatsen. Gespecialiseerde versies van zowel hardware stukken zijn beschikbaar voor gamers, waarvoor speciale toetsen voorzien van voorgeprogrammeerde acties voor snelle toegang en controle.

Modem en router

Het internet biedt miljarden pagina's en websites. Om deze overvloed aan informatie, dan heb je een apparaat waarmee uw computer om toegang te krijgen nodig hebben, een zogenaamde modem. De modem vertaalt digitale informatie via een telefoonlijn of kabel lijn, het verzenden en ontvangen van informatie om uw computer te verbinden met het internet. Als u meer dan één computer in uw huis, een router helpt sluit ze allemaal samen, om bestanden, printers en zelfs dezelfde internetverbinding delen.

Opslaan en delen

Computers zijn niet onsterfelijk, noch zijn ze immuun voor het lijden van de af en toe een virus. Elk aantal problemen kunnen uw computer defect te maken of worden volledig ontoegankelijk. Regelmatige back-ups zal u helpen uw bestanden en belangrijke informatie op te slaan in het geval er iets misgaat. Externe harde schijven doorgaans worden gebruikt om kopieën van de informatie op uw computer, evenals het bieden van extra opslagruimte te maken. Kleinere versies van deze stations, genaamd "jump drives" of "flash drives" bieden opslag, delen en overbrengen van mogelijkheden in ultra-portable, ultra-compacte apparaten die passen in uw zak.

computer Case

Een essentieel centrale deel van een desktop computer is de toren of de zaak, die de interne componenten die verantwoordelijk zijn voor het maken van de computer werk herbergt. Verkrijgbaar in verschillende maten, ontwerpen en stijlen om uw individuele smaak en behoeften, computer torens zorgen voor een beschermend omhulsel voor de elektronica terwijl de toegang tot de verschillende havens noodzakelijk om alle andere externe hardware aan te sluiten. Externe media zoals compact discs wordt ingebracht via de voorkant van de toren, in de geïnstalleerde cd- of dvd-station.

Luidsprekers en microfoon

interne geluidskaart van een computer biedt u de mogelijkheid om muziek, geluiden en video's te luisteren via het gebruik van luidsprekers. Sommige monitors hebben ingebouwde luidsprekers-in voor het gemak, maar vaker speakers zijn aparte hardware-componenten die beschikbaar zijn in verschillende niveaus van verfijning en geluidskwaliteit zijn. Geluidskaarten kunt u ook een aparte microfoon aan te sluiten op geluiden, muziek of audio voor video's opnemen. Een combinatie van luidsprekers en microfoon bestaat in de vorm van een headset, vaak gebruikt tijdens het spelen van games om te chatten met je bondgenoten en tegenstanders.