Specificaties van UML in C ++

Specificaties van UML in C ++


"Wees voorbereid" is meer dan de Boy Scout motto: het is ook verstandig advies voor programmeurs. U kunt uw C ++ code te bereiden op voorhand door diagrammen met behulp van Unified Modeling Language (UML) en de specificaties. UML kunt u logisch modelleren uw code voordat u begint te programmeren. Het stelt programmeurs efficiënt werken in teams, en kunnen ze de relatie tussen C ++ code en database of XML data conceptualiseren. UML diagrammen lijken flowcharts. U kunt UML diagrammen met een potlood en papier of met aangepaste UML software te maken.

Klassen

Programmeurs trekken een doos voor elke C ++ klasse te vertegenwoordigen, en de naam van de klas aan de bovenkant van de doos. Vervolgens trekken zij een horizontale lijn onder elke naam van de klasse. Een klasse in C ++ functies als een miniatuur-programma, en elke dient een specifiek doel. De lessen zijn de fundamentele bouwstenen van een C ++ applicatie, zodat programmeurs beginnen met een C ++ UML specificatie die door die lessen. In het algemeen moet een programmeur proberen klassen die een soortgelijk doel gegroepeerd op een diagram dienen te houden. Bijvoorbeeld een C ++ UML diagram dat een spel zou groep animatie lessen in dezelfde regio van het diagram.

leden

leden een C ++ klasse zijn gegevenswaarden die door de klasse, en genoemd Memory-genaamd "functies." Om de leden van een klasse toe te voegen, programmeurs schrijf de eigenschappen van elke klasse onder zijn naam. Ze bestempelen datavelden, zoals integers, strings en objecten als "read-write eigenschappen." Ze bestempelen const waarden 'alleen-lezen-eigenschappen. " Deze waarden constant zijn, per definitie, en kan niet worden gewijzigd. Typisch, een programmeur groepen verwante gegevenswaarden elkaar.

Betrekkingen

Programmeurs lijnen trekken tussen de klas dozen om de relatie tussen de klassen te illustreren. Meestal tonen ze een relatie als een klasseninstanties van een andere klasse bevat, of één klasse gebaseerd op de leden van een andere klasse te functioneren. C ++ klassen bevatten vaak andere klassen, die op hun beurt klassen hun past, als middel abstraheren informatie. Programmeurs moeten oppassen om ervoor te zorgen deze relaties adequaat afgebeeld op de UML-diagram.

kardinaliteit

Programmeurs ons een 1, 0 of cardinaliteit tussen de lessen te geven. Als elke klasse komt overeen met precies één exemplaar van een andere klasse, zal een programmeur een 1 naast vestigen op zowel de klasse dozen. Als de klasse vele gevallen van een andere klasse bevat, zal een programmeur teken een 1 en een naast de relatie lijn te verbinden. Als een klasse zou kunnen, maar moeten niet, bevatten een instantie van een klasse, zal een programmeur een 0 en gebruiken 1. Als elke klasse een onbeperkt aantal andere klasse kan bevatten, programmeurs trekken een * naast elkaar.