Soorten Computers en hun toepassingen

Soorten Computers en hun toepassingen


Het concept achter de hedendaagse computers kwam voor het eerst in het bestaan ​​in de vroege jaren 1940. Volgens Alton C. Crews Middle School, "The Mark I was de eerste computer van IBM gefinancierd en was ongeveer 50 voet lang en 8 voet hoog." Vanaf 2011, zijn er nu veel verschillende soorten computers en elk type heeft zijn eigen doel afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Sommige computers hebben een zeer specifieke toepassingen en zijn bedoeld om slechts één specifieke taak uit te voeren, terwijl anderen zijn universeel en gebouwd voor het werk of home entertainment.

thuiscomputers

De personal computer, of "PC" is de meest voorkomende vorm van computer en heeft vele toepassingen. PC-eigenaren gebruik maken van hun computers om te communiceren met vrienden en familie, het delen van foto's en het schrijven van papers. Er zijn veel verschillende soorten PC, en sommige zijn gebouwd doen bepaalde toepassingen beter dan andere. Bijvoorbeeld Alienware computers hebben een hogere verwerkingssnelheid, zodat de gebruiker videospellen eenvoudig en efficiënt kunnen spelen.

Drafting Computers

Parts is één van de belangrijkste banen van zowel elektrische als mechanische ingenieurs. Om dit te kunnen doen, moeten ze een snelle computer die maximaal actuele computergestuurde opstelling's. Workstations bieden de precieze verwerkingssnelheden en mogelijkheden om deze behoeften te voldoen. Volgens de Carnegie Mellon University, "werkstations over het algemeen beschikken over een grote, hoge-resolutie graphics scherm, een grote hoeveelheid RAM-geheugen, ingebouwde netwerkondersteuning, en een grafische user interface."

Portable Processing

Soorten Computers en hun toepassingen

Laptops laten klaslokalen om samen te werken en dezelfde inhoud tegelijk weergeven.

Laptops zijn variaties van de personal computer met een aanvullende capaciteit --- ze draagbaar. In het begin van 2000, opvoeders hebben belangrijke toepassingen voor laptops. Volgens het National Center Practice in het speciaal onderwijs te verbeteren door middel van Technology, Media and Materials, "Draagbare computers en andere elektronische hulpmiddelen schriftelijk kunnen studenten met een functiebeperking flexibele toegang tot tekstverwerking en informatica aan de overkant van educatieve omgevingen."

snelle computers

Supercomputers kunnen informatie sneller en efficiënter te verwerken dan alle andere vormen van computerapparatuur. Deze computers hebben belangrijke toepassingen in de wiskunde en wetenschap gemeenschappen. Supercomputers kunnen berekenen complexe wiskundige problemen en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Volgens de Carnegie Mellon University, "Andere toepassingen van supercomputers onder meer wetenschappelijke simulaties (geanimeerde) graphics, vloeiende dynamische berekeningen, energieonderzoek kernenergie, electronic design, en de analyse van geologische gegevens (bijvoorbeeld in de petrochemische prospectie)."