Wat betekent "64-bits besturingssysteem" Mean?

Wat betekent "64-bits besturingssysteem" Mean?


Sommige onlangs besturingssystemen worden aangeduid als "64-bit" systemen. Windows Vista en Windows 7 zijn beide beschikbaar in 64-bit incarnaties, zoals Snow Leopard voor de Mac. Deze 64-bits systemen worden geleidelijk de oudere 32-bit systemen te vervangen vanwege hun grotere vermogen om te openen en beheren geheugen van de computer. Dit maakt het mogelijk 64-bit systemen om sneller te lopen en te hanteren meer intensieve processen. Een goed begrip van de 64-bit systeem begint met een kennis van de basiseenheid van het berekenen van data - de bit.

Bits

Een "bit," kort voor binair cijfer, is de eenvoudigste eenheid van de gegevens die computers proces. Het kan ofwel 0 of 1 en alle computergegevens op zijn eenvoudigste niveau bestaat uit strengen 0s en 1s. Het aantal bits dat een computer kan behandelen op elk moment wordt het "woordgrootte" genoemd. Hoe groter het woord, des te groter het getal dat 0s en 1s voorstelling, waardoor steeds grotere databestanden tegelijkertijd te verwerken.

32-bits systemen

Met een reeks van 32-bits, kan een aantal oplopen tot met 4.294.967.295 vertegenwoordigd. In de praktijk betekent dit dat in een 32-bits besturingssysteem, de hoeveelheid geheugen wordt beperkt door dit woord grootte, wat neerkomt op ongeveer 4 GB. Dus als de computer hardware zoals grafische kaarten neemt de helft van dat, bijvoorbeeld, blijft er slechts 2 GB vrij geheugen beschikbaar is voor het besturingssysteem te gebruiken. Dit beperkt in hoofdzaak de prestatie van de computer.

64-bits systemen

Een 64-bits systeem hebt toegang tot veel meer RAM dan de 4 GB van de 32-bit systemen. Een 64-bits systeem hebt toegang tot 17,2 miljard gigabyte geheugen. Dit is ver vooruit van de eisen van de huidige hardware en software toepassingen, en betekent dat de apparaten aangesloten op het systeem geen gebruik maakt van het geheugen dat het besturingssysteem normaal zou gebruiken. In wezen, 64 bits systemen sneller dan de 32-bit tegenhangers, en ze "toekomstbestendig" voor een lange tijd.

Verenigbaarheid

Met het oog op een 64-bits besturingssysteem te gebruiken, moet uw computer hardware compatibel zijn. De eerste plaats zorg is de processor, die moet zijn 64-bit zelf, anders wordt het besturingssysteem zal niet werken. Afgezien daarvan moeten 64-bits stuurprogramma's worden geïnstalleerd voor alle hardware aangesloten op de computer. Op het gebied van software, programma's beschikbaar die het mogelijk maken applicaties geproduceerd voor 32-bit systemen soepel te laten verlopen op 64-bit systemen, zoals WoW64 voor Windows.