Hoe te Debug Samba

Hoe te Debug Samba


Samba is een complex project is ontwikkeld door een team van wetenschappers, ingenieurs, programmeurs, corporate arbeiders en studenten. Het doel van dit project is om de kloof tussen Microsoft Windows en de niet-Microsoft IT-wereld, die de interoperabiliteit tussen de verschillende computersystemen zal toestaan ​​overbruggen. Net als elke andere applicatie programmering, debuggen van de Samba-code is een must om de nauwkeurigheid en efficiëntie te testen. Dit proces is eenvoudig, omdat je zelfs de Samba-programma kunnen gebruiken om zichzelf te debuggen.

instructies

1 Het verkrijgen van de binaire pakketten voor Samba van een Linux- of UNIX-distributie. U kunt ook een aantal installer pakketten van de Samba homepage downloaden. Decomprimeer het bestand en installeer het op uw Windows-machine.

2 Gebruik de '-d' optie voor zowel smbd en nmbd, die Samba's aangewezen servers zijn, te debuggen Samba. Dit is de beste diagnostisch instrument, omdat het werkt binnen het programma zelf. De "d-optie 'kunt u de debug-niveau waarop te lopen voor Samba aan te wijzen. Debug niveaus kan variëren van een, wat de standaard is, tot 10 of 100 als u debuggen wachtwoorden.

3 Compileer Samba met behulp van de "gcc-g" vlag om het programma te debuggen. Deze methode zal u toelaten om debug informatie te bevestigen in de binaries en gdb aan de smbd / nmbd proces te betrekken. Voor een NT-werkstation, sluit u het apparaat naar de server om gdb aan haar proces. Druk op de "CTL-Alt-Delete" toetsen tegelijk en ga de "Domain Box" naar een te genereren "LsaEnumTrustedDomains." Terwijl het werkstation houdt verband met de smbd, bevestig de "gdb" en voortzetting van het proces. De debugging tool zal draaien op de achtergrond om de taak te voltooien.

Hints

  • Samba downloaden altijd van zijn homepage om ervoor te zorgen dat u de laatste stabiele versie. Er zijn verschillende Samba documentatie voor uw leren online beschikbaar.
  • Niet op korte smbd idle timeout te debuggen in gdb-modus te vergemakkelijken.