Mijn Dell Batterij lichtflitsen Still Na het volledig is opgeladen

Dell laptop biedt twee lampjes die vlug de gezondheid en de laadtoestand van de batterij tonen - een aan de voorzijde van de machine en een aan de onderzijde, nabij de batterij zelf. De voorste LED biedt informatie over de oplaadstatus, terwijl de LED's aan de onderkant geven de algemene gezondheid en de lading van de batterij. Typisch, als een van deze lampjes knipperen of knippert op een volledig opgeladen batterij, kan het een probleem met de batterij die aandacht vraagt ​​aan te geven.

Onjuiste Connection

Problemen met de batterij kan gewoon lijken te wijten aan een defecte accu-aansluiting. Verwijder de batterij en controleer de metalen contacten op de batterij en in de batterijhouder in de laptop. Verwijder alle verzamelde vuil of corrosie die zich heeft verzameld op deze aansluitingen en terugplaatsen van de batterij, zorg ervoor dat het klikt stevig op zijn plaats. Controleer de status van de batterij met de LED naast de accu.

Kalibreren van de batterij

Sommige laptop batterijen zullen verschijnen volledig opgeladen als ze niet als gevolg van een storing in het opladen van de batterij cyclus. Bepaalde Latitude en Inspiron model laptops bieden de mogelijkheid van herijking van de batterij om dit te corrigeren, door de batterij volledig leeg raakt, zodat deze volledig wordt opgeladen. De juiste herijking programma nodig om dit uit te voeren is gelegen op de website van Dell, onder hun ondersteuningspagina. Download het programma speciaal ontworpen voor uw laptop model, zoals het verkeerde programma uw garantie kan komen te vervallen.

BIOS Trouble

In sommige gevallen kan verouderde bestanden in BIOS van de laptop verstoren juiste laden. Het bijwerken van de BIOS kan dit te corrigeren, en alle BIOS-updates beschikbaar zijn voor uw laptop is te vinden op Dell's Ondersteuning webpagina onder Drivers en downloads. Onjuist het bijwerken van het BIOS kan operationele problemen veroorzaken met uw laptop, zodat deze tactiek het oplossen van problemen is het best overgelaten aan meer geavanceerde en tech-savvy eigenaars.

Vervang de batterij

Soms is een batterij tekenen storingen vertonen wanneer deze nadert en heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Dell plaatst een verwachte levensduur van 18 tot 24 maanden op zijn laptop-batterijen, waarna de lading en de looptijd zal afnemen. Als de batterij is bijna dit merkteken, of heeft ervaren schade als gevolg van een stroomstoot, de batterij vervangen.