Scanner Error 6 op een HP LaserJet 3390

"Fout 6" geeft een veel voorkomend probleem met LaserJet, een merk van droog elektrofotografisch laserprinters van computer technologiebedrijf Hewlett-Packard. Eén van dergelijke machines is de HP LaserJet 3390, een all-in-one printer die kan printen, kopiëren, scannen en faxen.

Specificaties van de printer

Uitgebracht in 2006, de HP LaserJet 3390 maakt gebruik van lasertechnologie voor zijn printing; Het kan tot 22 pagina's per minuut. De printer is aangesloten op een personal computer met een USB-kabel, en heeft een Ethernet RJ-45-poort voor bekabelde netwerken. Met name de scanner van de LaserJet 3390 is de enige functie van de all-in-one printer die actief is in de kleur-modus in aanvulling op zwart en wit.

fout 6

Fout 6 specifiek betrekking LaserJet 3390 de flatbed scanner. Wanneer het probleem zich voordoet, het volledige bericht, "Scanner Error 6, Schakel uit," op het bedieningspaneel van de printer, en het betekent dat je niet de scanfuncties van de LaserJet 3390 kunt bedienen.

Probleemoplossen

De eerste reactie op de fout 6 probleem op de HP LaserJet 3390 is om de instructies op te volgen: het draaien van het apparaat uit en weer in. Doe dit totdat je de scanner lamp gaat helemaal over de flatbed scanner. Een andere optie is om de fabrieksinstellingen van de printer herstellen door te drukken op 'Menu' op het bedieningspaneel, selecteer vervolgens "Select" en "Instellingen herstellen." De LaserJet 3390 moet automatisch herstarten. Merk op dat het herstel van het toestel verwijdert namen en faxnummers in verband met one-touch-toetsen en snelkiescodes, en verwijdert pagina's in het geheugen opgeslagen.

Technische hulp

Als de stappen voor probleemoplossing niet de fout 6 probleem op te lossen, belt u HP technische ondersteuning. In een extreem geval, kan het nodig zijn om de defecte printer verzenden naar HP of ga naar een erkend reparatiecentrum.