Hoe maak je een Novel opmaken in Word 2007

Het schrijven van een roman kost tijd, toewijding en hard werken. Wanneer u klaar bent om uw roman te dienen bent, geef het de best mogelijke kans op de juiste manier te formatteren. Microsoft Office Word 2007 biedt alle tools die nodig zijn voor het maken en opmaken van een professioneel ogende manuscript. Hoewel er geen gemeenschappelijke opmaak methode geldt voor elke uitgever of middel er bepaalde normen volgen. Dit omvat het gebruik van een leesbaar lettertype, het invoegen van paginanummers en double-afstand.

instructies

1 Open uw roman in Word 2007.

2 Druk op "Ctrl" en "A" op hetzelfde moment om alle tekst in uw roman te selecteren.

3 Klik op het tabblad "Thuis" van het lint Word 2007 en vind de groep Lettertype.

4 Klik op het vakje "Lettertype" en kies Times New Roman, Courier, Courier New of Dark Courier. Traditioneel, Courier en zijn varianten waren het lettertype van uw keuze. Times New Roman is een steeds vaker gebruikt alternatief, en veel agenten en redacteuren liever. Controleer de richtlijnen van de uitgever of de instantie waartoe u uw manuscript indienen; ze kunnen een voorkeur opgeven.

5 Klik op het vakje "Font Size" en zet deze op "12."

6 Klik op de "Paragraaf" knop in de rechter benedenhoek van de Paragraaf groep. In het nieuwe venster dat wordt geopend, vindt de Tussenruimte sectie. Klik op het vakje "Regelafstand" en zet deze op "Double." Als alternatief stelt u "Regelafstand" naar "Precies" en verander de waarde in de "Bij" vak "25."

7 Klik op het vakje "Special" in het hoofdstuk inspringen. Kies "First Line." Stel de "Met" box op "0.5."

8 Klik op het tabblad "Line Page Breaks". Vinkt u het vakje naast "Widow / Orphan Control" in het hoofdstuk paginering.

9 Klik op "OK" om het venster Paragraaf afsluiten.

10 Klik op "Pagina-indeling" in het lint. Klik op "Marges" in de groep Pagina-instelling. In het drop-down menu, kiest u de instelling met 1-inch marges rondom.

11 Klik op het tabblad "Invoegen" en vind de Header & Footer groep. Klik op "Header" en kies de optie "Blanco". Dit opent voor kopteksten en voetteksten Extra. Klik op "Verschillende eerste pagina 'in het vak Opties om de kopbal van de eerste pagina te verwijderen.

12 Klik op "Page Number" in de groep Koptekst en voettekst - terwijl nog in de kop- en voettekst Hulpmiddelen - en kies "Bovenaan de pagina." Plaats een eenvoudige pagina nummer in de rechterbovenhoek. Plaats uw muiscursor naar de linkerkant van de pagina nummer en typ de titel van uw boek en uw achternaam (of de eerste en de laatste). Gebruik een schuine streep tussen elk item. De tweede pagina header van je manuscript moet er zo uitzien: "Titel / naam / 2."

13 Klik op "Sluiten Koptekst en voettekst" wanneer u uw Header klaar bent met het bewerken.

14 Klik op het tabblad "Thuis". Klik op "Zoeken" in de groep Bewerken. Typ "Hoofdstuk" in het "Zoeken naar" box. Klik op "Volgende zoeken" totdat u hoofdstuk twee te bereiken. Plaats uw cursor aan het einde van het eerste hoofdstuk. Klik op "Insert" in het Woord van het Lint. Klik op "Pagina-einde" in de groep Pagina's. Open de Find gereedschap en verplaatsen van hoofdstuk naar hoofdstuk in uw roman, het plaatsen van een pagina-einde vóór elk nieuw hoofdstuk begint. Dit maakt elk nieuw hoofdstuk te beginnen op zijn eigen verse pagina. Als u later toevoegen of verwijderen van pagina's om uw roman, het zal niet verknoeien hoofdstuk opmaak.

Hints

  • In Word 2007, moet u op "Regelafstand" in de Paragraaf groep. Klik op 'Verwijder Ruimte voor Paragraaf "en" Remove Space Na Paragraaf. "
  • Voor het indienen van uw manuscript, controleer dan de richtlijnen. Verschillende uitgevers kunnen hun eigen voorkeuren voor het formatteren.
  • Onderstrepen het cursief in uw roman in plaats van het gebruik van het vermogen van Word te cursief. Terwijl sommige uitgevers en vertegenwoordigers aanvaarden cursief als zodanig, is het veiliger om de traditionele indeling gebruiken.
  • Gebruik geen speciale lettertypen, afbeeldingen of kleuren in uw roman. Gebruik zwart voor het lettertype en een witte achtergrond.