Hoe aan cellen in Microsoft Excel Lock

Hoe aan cellen in Microsoft Excel Lock


Excel-werkbladen zijn een handige manier om informatie te delen, maar het kan voorkomen dat u de wijzigingen wilt dat andere mensen kunnen maken om uw gegevens te beperken. Excel 2013 sloten cellen standaard, maar je moet de bescherming in staat om ze alleen-lezen. U kunt dit doen voor alle cellen of voor geselecteerde degenen.

instructies

Lock alle cellen in Excel 2013

1 Klik op het tabblad "Review" op de menubalk aan de bovenkant van uw Excel-sheet. Klik op "Protect Sheet."

2 Typ een wachtwoord in het veld "Password aan blad opheffen 'in het dialoogvenster dat wordt geopend. Klik op 'OK'. Voer het wachtwoord opnieuw om het te bevestigen in het nieuwe venster dat wordt geopend en klik op "OK" in te stellen.

3 Klik op een cel en proberen om het te veranderen. Je moet een foutmelding je te vertellen dat het document wordt beschermd en is alleen-lezen status zien.

Lock Geselecteerde Cellen in Excel 2013

4 Verwijder wachtwoordbeveiliging als u al hebt ingesteld op. Om dit te doen, klikt u op het tabblad "Review" op de bovenste menu en klik op het pictogram 'Beveiliging blad ". Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en klik op "OK."

5 Selecteer de cellen die u wilt ontgrendelen. Houd in gedachten dat alle cel instellingen worden standaard vergrendeld, dus je zult moeten om cellen die niet hoeven te worden alleen-lezen voordat je bescherming kan toevoegen aan de degene die je wilt vergrendelen ontgrendelen. Klik met de rechtermuisknop uw geselecteerde cellen en klik op "Cellen opmaken."

6 Klik op het tabblad 'Beveiliging' in het nieuwe venster dat opent en vink de "Locked" in. Klik op 'OK'.

7 Klik op het tabblad "Review" in het menu aan de bovenkant van de pagina en kies "Protect Sheet." Typ uw wachtwoord in het dialoogvenster en klik op 'OK'. Bevestig uw wachtwoord op de volgende vak en klik op "OK."

8 Klik op een cel die u ontgrendeld en bevestigen dat het kan worden veranderd. Klik op een cel die je niet te ontsluiten en te bevestigen dat het alleen-lezen.

Hints

  • Als u de cellen die niet naast elkaar te selecteren, selecteert u de eerste cel, houdt u de toets "Ctrl" en klik dan op de volgende cel toe te voegen aan de selectie.
  • Je hoeft niet om een ​​wachtwoord in te voeren wanneer u een vel te beschermen, maar je moet doen. Als je dat niet doet, kan elke gebruiker de beveiliging verwijderen en mobiele data te veranderen.
  • Zorg ervoor dat u kennis te nemen van alle wachtwoorden die u gebruikt om Excel-werkbladen te beschermen. Als u vergeten of te verliezen, kunt u niet in staat om uw eigen documenten te bewerken.