Hoe maak je een CGI Script oproep van een andere CGI

Hoe maak je een CGI Script oproep van een andere CGI


Soms is de beste manier om een ​​groot probleem te behandelen is om het te breken in kleinere, gemakkelijker te hanteren brokken. Dit is ook een goede strategie te gebruiken bij het schrijven van een gecompliceerde of CGI Common Gateway Interface webtoepassing. Je kan een complexe CGI-toepassing in een reeks kleine, makkelijk te testen, makkelijk te debuggen scripts die sequentieel kunnen worden uitgevoerd splitsen. Zo kunt u een Python CGI-script voor het importeren en uitvoeren van een Python-script zodra het klaar is met zijn deel van de totale taak te programmeren. Python's "import" statement zal een Python CGI script te laden in de interpreter, samen te stellen, dan uitvoeren.

instructies

1 Klik op de knop "Start". Klik op "Alle programma's." Klik op de "Toebehoren" menu-optie. Klik op "Notepad" om de tekstverwerker te starten.

2 Typ de volgende code in de teksteditor. Of selecteer de code met de muis, drukt u op "Control-c," en druk op "Control-v" om de code in de editor te plakken:

! /usr/bin/python3.2

afdruk ( 'Content-type: text / html \ n \ n', end = '')

afdruk ( '<html> <body> Hallo </ body> </ html>')

import program2

3 Klik op de "File" menu-item. Kies de optie 'Opslaan ". Bewaar onder de bestandsnaam, "program1.py."

4 Klik op de "File" menu-item. Klik op de "New" menu-item. Type onderstaande code in de nieuwe tekstverwerker venster:

afdruk ( 'wereld')

5 Klik op de "File" menu-item. Kies de optie 'Opslaan ". Bewaar onder de bestandsnaam "program2.py." Klik op het menu Bestand en selecteer "Quit" of "Exit" om de teksteditor te sluiten.

6 Klik op de knop "Start" en klik vervolgens op "Alle programma's." Zoek en start de FTP-toepassing. Meld u aan om uw web-server.

7 Upload de bestanden "program1.py" en program2.py "naar de root directory van uw webserver. Klik op" program1.py "op uw webserver. Met uw FTP-toepassing, verander de" gebruiker "," groep "en" andere "toestemming velden" Uitvoeren. "

8 Klik op de "Disconnect" knop van de FTP-applicatie.

9 Klik op de knop "Start", klik vervolgens op "Alle programma's." Klik op het icoon "Internet Explorer". Typ de volgende URL in de adresbalk van de browser, maar vervang de tekst "yourserver.com" met uw werkelijke domeinnaam:

http://yourserver.com/program1.py

10 Druk op de toets "Enter". De browser moet een pagina weer met de woorden "Hallo wereld" aan de bovenkant.

Hints

  • Gebruik de "execfile" statement als u Python versies ouder dan 3.0. Terwijl Python 3 is de nieuwste versie van de taal, vele web servers draaien nog steeds de oudere Python 2.x versies voor compatibiliteit redenen.
  • Omvatten "Content-type" headers in uw CGI-scripts, zodat de webserver weet wat voor soort data komt en hoe deze te sturen naar de browser van de gebruiker. De meeste CGI talen vereisen "Content-type" headers als output moet worden verzonden voordat een HTML-code. Anders kan de server de gebruiker stuurt de eigenlijke HTML-code: zowel de markup-tags en de inhoud tussen hen.