Hoe toegang krijgen BAK-bestanden

BAK-bestanden zijn back-up bestanden. In de meeste gevallen worden ze automatisch aangemaakt door een programma of besturingssysteem. Dit gebeurt meestal met programma's die een autosave component. In Firefox (webbrowser), wanneer bladwijzers back-up, het resulterende bestand heeft een BAK-extensie. Het is belangrijk om te weten eerst hoe u uw BAK bestanden te vinden, maar ook hoe u het BAK-bestand gebruiken om een ​​nieuwe primaire bestand te maken.

instructies

Hoe toegang krijgen BAK-bestanden

1 Om BAK bestanden te vinden, de gemakkelijkste manier is om uw computer te zoeken. Dit is een noodzaak als het bestand niet specifiek is gemaakt en de locatie is niet bekend. Voor Mac-gebruikers Open Finder en het type BAK in de zoekbalk. In de vinder zal er een lijst van de BAK-bestanden op de computer. Voor pc-gebruikers, ga naar het menu Start en klik op 'Zoeken'. Klik vervolgens op "alle bestanden en mappen." Voer vervolgens BAK in de zoekbalk en klik op 'Zoeken'.

2 Omdat BAK-bestanden worden gegenereerd door verschillende programma's, wordt de procedure voor het openen van dit type bestand niet gestandaardiseerd door een specifiek programma. Bepaal eerst welk programma gegenereerd het back-upbestand: PDF van Adobe Acrobat? Word-document? Webbrowser bookmark?

3 Nadat u het programma dat de back-up bestand gemaakt kennen, de naam van het bestand zonder de BAK-extensie. Klik met de rechtermuisknop het bestand en klik op "hernoemen." Verwijder vervolgens de BAK gedeelte van de bestandsnaam. Bijvoorbeeld, een Microsoft Word-generated ingediend op de naam "homework.bak" moet worden omgedoopt tot "huiswerk." Zodra het bestand is gewijzigd, het bestand openen met het programma dat overeenkomt met het bestand.

Hints

  • Hoewel deze bestanden worden gemaakt in de meeste gevallen tot het verliezen van werk te voorkomen, kunnen zij de laatste versie van het originele bestand niet vertegenwoordigen. Niettemin, het winnen van een BAK bestand zal een volledig verlies van uw gegevens te voorkomen en kan leiden tot alleen wat werk hoeft te worden gerepliceerd.