De beste manieren om een ​​back-up van een Apple Computer

De beste manieren om een ​​back-up van een Apple Computer


Als er iets is wat je zou missen als je computer waren plotseling stoppen met werken, moet u een back-up te maken. Uw Mac bevat vele eenvoudige back-up oplossingen. U kunt ook commerciële toepassingen om te helpen bij het maken van een back-up schema te schaffen. Deze oplossingen variëren in prijs van net kosten van de media (zoals cd of DVD-RW-schijven) op externe harde schijven en uitgebreide back-up-toepassingen. Lees verder om erachter te komen hoe je de juiste keuzes kunnen maken om belangrijke documenten, foto's, video's en muziek collecties te beschermen. Alle vermelde prijzen zijn geldig vanaf juli 2009.

Media

De beste manieren om een ​​back-up van een Apple Computer


Geschikte soorten media voor back-up van grote hoeveelheden gegevens op te nemen beschrijfbare schijven, externe harde schijven en op internet gebaseerde services. Elk van deze media hebben voor- en nadelen:

Beschrijfbare schijven zoals CD-R / RW en DVD-R / RW bieden een goedkope initiële kosten, maar vaak niet over de nodige voor een volledige back-up capaciteit.

Externe USB- of FireWire harde schijven hebben echter hogere initiële kosten, maar zijn ideaal voor een volledige archief behoeften van de meeste gebruikers.

Online diensten zoals idrive.com en Apple's MobileMe bieden ook voldoende ruimte voor archivering behoeften van de meeste gebruikers, maar vereisen een jaarabonnement om dit te doen (met ingang van 2009, idrive.com biedt een gratis 2 gigabyte rekening, die te klein zijn om te kunnen huisvesten sommige gebruikers 'video, muziek en foto collecties).

Flexibiliteit is de sleutel bij het kiezen van een back-up medium. Beschrijfbare (en herschrijfbare) schijven zijn een rigide formaat door de natuur en zijn het best geschikt om eenvoudig bestanden back-ups. Zodra een schijf wordt geschreven, zal bestanden blijven zoals het is op de schijf tot deze volledig is herschreven met de nieuwe bestanden, die is alleen mogelijk op herschrijfbare schijven.

Archival toepassingen, zoals de hieronder genoemde, bestaan ​​om te faciliteren in-disk gebaseerde back-ups, maar als gevolg van de materiaal- en tijdrovende karakter van beschrijfbare schijven, is het zinvol om de harde schijf-gebaseerde of online oplossingen te overwegen. Harde schijven en internet opslag hulpprogramma's kunnen worden geschreven en herschreven on demand, met de toegevoegde bonus van het niet hebben te kampen met meerdere schijven. Deze media hebben ook als voordeel dat incrementele archieven die gemakkelijker file-herstelmogelijkheden naast tijd en ruimtebesparing bieden.

Apple Solutions

De beste manieren om een ​​back-up van een Apple Computer


Apple geïntegreerd schijf branden in de Finder in Mac OS 9.1, waardoor Mac-gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig schijven branden vanaf hun desktop. Later, als onderdeel van .Mac, zijn op basis van abonnementen Internet suite, bracht Apple een standalone archiveringsprogramma genaamd Backup die gebruikers in staat stelde te zetten back-up schema's en gegevens op te slaan op externe harde schijven, beschrijfbare media of op Apple's online servers (tegen een vergoeding van $ 99 per jaar voor de suite).

In 2007 bracht Apple Time Machine, een incrementele archivering van Mac OS X 10.5. Het is de meest uitgebreide archief van het aanbod van Apple en naadloos back-up van gegevens van een gebruiker naar een bepaalde externe harde schijf. File restauratie is beschikbaar via een eenvoudige grafische tijdlijn. Voor gebruikers van Mac OS X 10.5-compatibele machines - met een Intel, PowerPC G5 of PowerPC G4-processor, minimaal 512 MB fysiek RAM-geheugen en een DVD drive voor installatie - Time Machine archivering functies maken het systeem een ​​aantrekkelijk en gepast upgrade voor $ 129.

Third-Party Solutions

Met ingang van 2009, bestaande Apple backup-oplossingen zijn voornamelijk consument gericht. Gebruikers die uitgebreide of enterprise-level back-up oplossingen vereisen zou moeten overwegen EMC Retrospect voor $ 129. De server software vereist Mac OS X 10.5, maar het ondersteunt back-up Macs zo vroeg als G3-tijdperk als client-computers met Mac OS X 10.3. Haar voornaamste voordelen zijn sterke encryptie en de mogelijkheden om back-ups over een netwerk draaien en zijn output naar betrouwbare tape-drives op te slaan.

Shareware-oplossingen voor de gebruikers niet in staat om te upgraden naar Mac OS X 10.5 zijn onder SilverKeeper door LaCie (gratis), SuperDuper ($ 29), en Carbon Copy Cloner ($ 10). Deze zorgen voor automatische back-up naar externe harde schijven. SilverKeeper ondersteunt Mac OS X 10.3 en 10.4, en SuperDuper en Carbon Copy Cloner ondersteuning van Mac OS X 10.4.