Hoe maak je een SSD formatteren

Hoe maak je een SSD formatteren


Hoewel veel mensen gewend zijn harde schijven, de voordelen van een SSD maken het aantrekkelijk. Solid-state drives hebben geen bewegende delen, dus de kans hits veroorzaken van schade of storingen worden verminderd. Het neemt ook minder tijd om te kijken bestanden vinden, en het heeft geen stroom nodig om gegevens te bewaren, wat zich vertaalt in minder energie verbruikt en een langere levensduur voor laptop-batterijen. Een ander pluspunt is dat het loopt nogal stil. Nu alles wat je hoeft te doen is partitie en formatteer je SSD uw voorkeur voor de specificaties. Dit artikel zal zich richten op Windows OS instructies.

instructies

1 Zorg ervoor dat u een back-up van alle bestanden van de SSD's. Formatteren zal veeg de schijf schoon.

2 Druk op de startknop. Kijk voor het Configuratiescherm en klik erop. Zodra het Control Planel geopend, klikt u op Systeembeheer.

3 Dubbelklik op Computerbeheer en vervolgens op Schijfbeheer. Hierdoor zal een lijst met schijfstations onthullen.

4 Binnen de sectie voor niet-toegewezen schijfruimte, klikt u op de juiste knop op uw muis en selecteer Nieuwe partitie. Klik op Volgende wanneer de wizard Nieuwe partitie verschijnt. Na het selecteren van Primaire partitie en op Volgende te drukken, laat de Partitiegrootte op de standaardinstelling en klik daarna opnieuw. Wijs de stationsletter en klik op de volgende keer.

5 Kijk voor de optie die zegt: "Formaat deze partitie met de volgende instellingen." Kies voor FAT32 of NTFS op het veld met de naam File-systemen. NTFS wordt aanbevolen voor schijven groter dan 32 GB.

Klik op Voltooien wanneer de opmaak wordt gedaan.

Hints

  • Als de bovenstaande stappen niet overeenkomen met uw besturingssysteem, raadpleeg dan uw gebruikershandleiding voor informatie over hoe u SSD formatteren.
  • U kunt ook Windows Help en ondersteuning voor hulp bij het oplossen te raadplegen.