Hoe de HP Deskjet F4100 Problemen

De HP F4100 is een alles-in-één printer, scanner en kopieerapparaat. Hiermee kunt u een hoge kwaliteit in kleur en zwart-wit documenten en foto's af te drukken op een verscheidenheid van papier. De HP Photosmart-software wordt geleverd met de Toolbox-functie, waarmee je loopt naar elementaire onderhoud, inkt controleren en afdrukkwaliteit te wijzigen. Een waarschuwing systeem zal u op de hoogte van eventuele fouten of printer storingen, en begeleiden u door deze op te lossen. Als u de printer niet correct geïnstalleerd of hebben het losgekoppeld, zal de software niet werken.

instructies

installatie Problemen oplossen

1 Laad de HP Photosmart-software disk in de CD-ROM drive van uw computer.

2 Wacht installatie begint. Als er niets gebeurt, klikt u op 'Start' en selecteer 'Computer'. Dubbelklik op het pictogram voor de HP installatie-cd onder de CD-ROM driver en selecteer "Install."

3 Volg de installatie-instructies.

4 Sluit de printer met een USB-kabel aan op een vrije USB-poort op de computer wanneer u een prompt ontvangt aan te sluiten. Als u de printer aan te sluiten voordat deze prompt, zal dit de printer defect raken.

5 Koppel de printer als u de printer aangesloten voordat de prompt. Klik op 'Start' en kies 'Configuratiescherm'. Klik op "Een programma verwijderen" onder "Programma's." Klik hier om de HP Photosmart-software te markeren en selecteer "Installatie ongedaan maken." Start de computer zodra het verwijderen is voltooid. Herhaal de installatieprocedure voor de software en sluit de printer op het juiste moment in de procedure.

Eenvoudige problemen oplossen

6 Controleer de USB-printer-kabel om ervoor te zorgen dat u deze goed geïnstalleerd aan beide uiteinden.

7 Controleer de stroomkabel om ervoor te zorgen dat u deze stevig bevestigd aan de printer. Als u de printer is aangesloten op een overspanningsbeveiliging, zorg ervoor dat u de overspanningsbeveiliging is aangesloten op een stopcontact en de macht hebben ingeschakeld. Als de stroom is nog steeds niet aan de printer, steek de stekker in een ander stopcontact. U kan nodig zijn om de overspanningsbeveiliging vervangen.

8 Verwijder de beschermfolie van de onderkant van de inktcartridges alvorens ze te installeren in de printer.

9 Klik op 'Start' en kies 'Configuratiescherm'. Klik op "Hardware en geluiden" en selecteer "Apparaten en printers." Zorg ervoor dat u de HP Deskjet F4100 geselecteerd als de standaard printer. Uw standaard printer pictogram weergegeven met een vinkje. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor de HP Deskjet F4100 en selecteer "Als standaard instellen Printer" als de printer niet als standaard wordt weergegeven.

Papierstoringen

10 Houd de printer ingeschakeld en draai het om, zodat de achterkant naar u toe.

11 Druk op het lipje aan de linkerkant van het paneel deur de achterzijde.

12 Trek de deur naar u toe om het te verwijderen.

13 Trek het papier voorzichtig van onder de rollen. Als het papier scheurt als je trek, verwijder alle van de stukken, omdat deze kunnen leiden tot de printer opnieuw vastlopen.

14 Steek het tabblad rechts van de achterklep en duw de linker kant tot u een klik hoort. Zet de printer aan de voorzijde, re-laad de papierlade en druk op de "Doorgaan" knop.

Inktcartridge problemen oplossen

15 Onderzoek de inktpatronen om ervoor te zorgen dat u de beschermende folie hebt verwijderd en dat je ze geïnstalleerd in de juiste locatie op de wagen. Zie het schema op de wagen voor de juiste plaatsing.

16 Open de HP Solution Center in de Photosmart-software. Klik op "Settings" en selecteer "Printer Toolbox."

17 Klik op het tabblad "geschatte inktniveaus" en twee beelden worden weergegeven met de resterende hoeveelheid inkt in zowel de zwarte en kleurenpatroon. Installeer inktpatronen, indien nodig.

18 Klik op "Start" en selecteer "Control Panel" als je een merk van inktpatroon met uitzondering van HP te gebruiken. De Photosmart-software kan niet detecteren inktniveaus over andere dan HP inktcartridges merken. Klik op "Hardware en geluiden" en selecteer "Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de HP Deskjet F4100 en selecteer" Eigenschappen ". Selecteer de" "tab en klik op" Color Management Schatting inktniveau. "

19 Reinig de inktpatronen als de inkt niveaus zijn goed, maar de afdruktaak niet voltooid of lijkt vuil. Open de HP Solution Center en selecteer "Printer Toolbox." Klik op "Maak de inktcartridge (s)" en klik op "Clean" in het venster dat opent. Klik op "Done" in het volgende venster dat verschijnt als u tevreden bent met de kwaliteit van de afdruk zijn. Volg de aanwijzingen als je nog steeds niet tevreden.

20 Reinig de inktpatronen handmatig als je nog steeds niet tevreden over de kwaliteit van de gedrukte tekst. Open de klep van de inktcartridge en wacht tot de wagen om te verhuizen naar het centrum. Haal de stekker van de printer. Druk zachtjes op de cartridge en trek deze naar u toe en uit de sleuf. Dompel een droog wattenstaafje dat is pluisvrij en zal niet los te komen of vezels in gedestilleerd water en knijp het overtollige water uit het. Houd elke cartridge aan de zijkanten en schone alleen de koperkleurige contacten, met behulp van kleine cirkelvormige bewegingen. Laat de cartridges drogen gedurende ten minste 10 minuten erin zetten.

Hints

  • U kunt koffiefilters dompelen in gedestilleerd water om de inktpatronen te reinigen.
  • Download de HP Photosmart-software direct vanaf de website van de fabrikant als je het niet hebt.
  • Vermijd kraanwater bij het reinigen van de inktcartridges. Het kan verontreinigingen bevatten die de cartridges kunnen beschadigen.
  • Vermijd alcohol of allesreiniger als deze kunnen de cartridges beschadigen.
  • Vermijd het reinigen van inktpatronen met wattenstaafjes of papieren handdoeken als de vezels kunnen afbreken.