Hoe naar Ethernet en USB-kabels aansluiten op een printer

Hoe naar Ethernet en USB-kabels aansluiten op een printer


De meeste persoonlijke printers hebben een USB-aansluiting, zodat u de printer rechtstreeks op een poort aan te sluiten op uw computer. Maar als je een netwerk-compatibele printer te kopen, kan deze printer ook een Ethernet-poort, vergelijkbaar met de poort die u gebruiken om uw huis en kantoor computers verbinding met het internet. Weten hoe beide soorten printers zijn verbonden geeft extra flexibiliteit en maakt het gemakkelijker om te profiteren van alle mogelijkheden van de printer.

instructies

Ethernet-verbinding

1 Controleer de achterkant en zijkanten van de printer voor een haven die eruit ziet als een grote telefoonaansluiting, dat is de Ethernet-verbinding. Niet alle printers beschikken over een Ethernet-verbinding.

2 Koop een Ethernet-kabel lang genoeg te lopen vanaf de printer op het netwerk poort of router haven waar u wilt aansluiten. De kabel moet lang genoeg zijn, zodat het niet strak wordt uitgerekt wanneer deze is aangesloten.

3 Steek het ene uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de poort van de printer en het andere uiteinde in de netwerkpoort aan de muur of op de poort van uw draadloze router. Beide uiteinden van de kabel zijn identiek, zodat het niet uit welke kant gaat in de printer en die kant gaat de netwerkpoort.

USB-kabel

4 Zoek de USB-poort aan de achterkant van de printer. Deze poort wordt over het algemeen dicht bij de power connector.

5 Steek het vierkante uiteinde van de USB-kabel aan op de poort aan de achterkant van de printer. Zorg ervoor dat de kabel stevig vastzit.

6 Steek het platte uiteinde van de USB-kabel in een vrije USB-poort van uw computer. Controleer de dichtheid van de kabel.