Wat doet een Keylogger doen?

De term verwijst naar keylogger software of hardware die ingang bewaakt op een computer of ander apparaat. Een keylogger kan kwaadaardige software zijn, maar kan praktische doeleinden hebben.

Functie

Een keylogger bewaakt alle invoer op een computer of ander elektronisch apparaat en registreert toetsaanslagen. Soms is een keylogger kan andere details op te nemen, zoals het programma lijsten en de chat logs.

types

Keyloggers kan zowel software of hardware. Software keyloggers worden geïnstalleerd op een machine en hardware keyloggers zijn fysieke apparaten aangesloten op de machine.

effecten

Wanneer een keylogger aanwezig is op een systeem, wordt elke toetsaanslag geregistreerd en gecontroleerd, met inbegrip van het wachtwoord invoeren en andere persoonlijke informatie.

voordelen

Keyloggers kunnen worden gebruikt door werkgevers of systeembeheerders computer activiteit op een netwerk te controleren.

Misbruik

Keyloggers kan stil op de achtergrond draaien processen van een machine; hackers en andere cybercriminelen kunnen key loggers gebruiken om waardevolle gegevens te stelen van computers.

Tip

De meeste keyloggers worden gevonden en verwijderd door een standaard anti-virus software. Als u denkt dat uw computer is geïnfecteerd zonder uw medeweten, voert een virusscan.