Wat is het doel van Linkers en Laders?

Linkers en laders bijna zolang zijn er computers bestaan. In wezen, ze laten computerprogramma's te bouwen uit meerdere delen, of modules, dan bestaat uit een enorme stuk code.

Linking

Het proces van het koppelen omvat deelname stukjes programmacode en data in een uitvoerbaar (uitvoerbare) programma. Het kan worden uitgevoerd wanneer een programma wordt samengesteld - vertaald naar machinetaal - of wanneer het in het geheugen wordt geladen of uitgevoerd.

Linkers & Laders

In wezen, een lader is een component van een besturingssysteem dat programma laadt, terwijl een linker een component die presteert zogenaamde symbool resolutie. Er is echter aanzienlijke overlapping van de functies van de twee componenten.

symbool resolutie

Een computerprogramma kan verwijzen naar entiteiten of subprogramma's, die niet in zichzelf worden gedefinieerd. Deze entiteiten worden verwezen door externe symbolen en symbool resolutie is het proces van het oplossen van deze gevonden. Een linker verhuist symbolen uit hun relatieve positie in objectcode absolute posities in de executable.