Hoe maak je een Multihomed Server configureren

Hoe maak je een Multihomed Server configureren


Een multihomed computer meer dan één netwerkadapter of ingesloten netwerk chip en de haven geïnstalleerd. een multihomed computer configuratie, meestal vereist extra te stellen zodanig dat de computer stuurt informatie naar de doellocatie hosts op het netwerk zonder fouten. Door het extra parameters toe te voegen aan de netwerkadapter configuratie van een multihomed computer, kunt u fouten met betrekking tot dual netwerkverbindingen te voorkomen.

instructies

1 Klik op "Start" en het vakje "Zoeken". Typ "ncpa.cpl" (zonder aanhalingstekens) en druk op de "Enter". Het venster "Netwerkverbindingen" zal verschijnen.

2 Klik met de rechtermuisknop op de eerste netwerkadapter en klik op de "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Scroll naar beneden in de lijst van protocollen en dubbelklik op het "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)" selectie. De "Internet Protocol versie 4 TCP / IPv4 Properties" venster zal verschijnen.

3 Klik op de "een IP-adres automatisch" radio-knop en klik vervolgens op "een DNS-server IP-adres laten toewijzen" als het netwerk dynamische toewijzing van IP-adressen (DHCP). Als het netwerk geen ondersteuning voor dynamische IP-adressen, klik vervolgens op de "Gebruik de volgende IP-adres" knop en klik vervolgens op "Gebruik de volgende DNS-server adressen" radioknop. Typ het IP-adres, subnet mask, default gateway IP-adres en de DNS-server IP-adres dat aan de eerste netwerkadapter in de desbetreffende velden zijn toegewezen.

4 Klik op de knop "Geavanceerd". Het venster "Advanced TCP / IP-instellingen" verschijnt. Verwijder het vinkje bij "Automatische metric" vak en typ een "1" in het "interface-metric" veld in als netwerk services het meest gebruikt door de computer bevinden zich op het netwerk is aangesloten op de eerste netwerkadapter. Anders typt u een "2" in het "Interface metric" in.

5 Klik op "OK" in het venster "Advanced TCP / IP-instellingen" en vervolgens op "OK" in het "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)" venster. Klik op "OK" in het venster "Local Area Connection" om de configuratie op te slaan.

6 Configureer de tweede netwerkadapter volgens dezelfde procedure als de eerste netwerkadapter. In de "Advanced TCP / IP-instellingen" configuratievenster voor de tweede adapter, ervoor zorgen dat het aantal getypt in de "metric Interface" box is een "2" als de eerste netwerkadapter "Interface metric" box waarde is een "1", of vice versa, zodat de metriekwaarden verschillen per netwerkadapter en de netwerkadapter met "Interface metric" box waarde "1" is verbonden met het netwerk dat het merendeel van de netwerkdiensten voor de computer.

7 Herhaal de bovenstaande procedure voor elke extra netwerkadapter toewijzen van een getal in de "Interface metric" box opzichte van de proportionele gebruik en de prioriteit van het netwerk waarmee de interface is aangesloten.

8 Klik op de knop "Start" en klik vervolgens op het vakje "Zoeken". Typ "cmd" in het vak. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram opdrachtregel die wordt weergegeven in het bovenste linkervenster en klik op "Als administrator uitvoeren." Op de opdrachtregel, typ "ipconfig / all" en druk op de "Enter". Bekijk de command line-uitgang en controleer of het IP-adres, subnet mask en gateway-IP-adres voor elke netwerkadapter is anders dan de andere netwerkadapter.