Het doel van een desktop computer

Het doel van een desktop computer


Het hoofddoel van een desktop computer is een personal computer op een centrale locatie. Het hebben van een meer krachtige computer op een toegankelijke locatie, zoals een kantoor maakt voor zijn gebrek aan transporteerbaarheid.

Software

Een desktop computer bevat meer geheugen dan een laptop computer, wat betekent dat de computer kan meer programma's en bestanden op te slaan. Een desktop heeft ook een snellere processor en een hogere kwaliteit geluid en videokaarten. Terwijl de prijs meer dan die van een laptop kan worden, de hoeveelheid geheugen en de snelheid op voorwaarde betekent vaak krijgt de consument meer voor hun geld.

Hardware

Desktop computers bevatten meer aansluitingen dan laptops voor het aansluiten van meerdere externe apparaten. Dit geldt ook voor USB-poorten voor toetsenbord / muis-randapparatuur, alsmede externe harde schijven of externe schijf branders. Ze hebben ook full-size DVI-poorten, terwijl laptops meestal alleen hebben een mini-DVI-connectoren. Desktops bevatten ook meerdere PCI-kaartsleuven voor het installeren van nieuwe hardware zoals bijgewerkt videokaarten.

Verenigbaarheid

Desktop computers zijn niet zo vervoerbaar als laptops, maar ze kunnen nog steeds werken met laptops en andere computers. Informatie kan worden gedeeld met een laptop door de twee apparaten op een gedeeld netwerk aansluiten via een router. Bestanden en gegevens kunnen worden overgebracht naar een transporteerbare inrichting zoals een externe aandrijving en met een andere computer om bestanden te delen.