Hoe kan ik adressen in Excel uploaden naar Google voor de kortste route

De Google Routebeschrijving application programming interface bevat geen methode voor het uploaden van een database van adressen om aanwijzingen te halen. Het is echter mogelijk om een ​​reeks URL's in programmatische Excel richtingen informatie in formaten die vervolgens kan worden gebruikt in Excel berekeningen opgehaald maken.

instructies

1 Maak een Excel-spreadsheet met gegevens in twee kolommen met de oorsprong en de bestemming adressen die u wilt opzoeken in de Google richtingen API.

2 Voer een berekening in de volgende kolom die een adres omgezet in een URL-gecodeerde indeling die kan worden gebruikt in een Google Routebeschrijving API lookup. Dit vereist het vervangen van ruimten met een plus tekenen. Als de oorsprong adres in cel A1, de berekening is als volgt:

= SUBSTITUTE (A1, "", "+")

3 Herhaal stap twee in de volgende kolom om een ​​URL-gecodeerde formaat voor het bestemmingsadres te creëren. Als het bestemmingsadres in cel B1 de berekening is als volgt:

= SUBSTITUTE (B1, "", "+")

4 Maak een berekening in een vijfde colonne die de URL naar de Google API richtingen worden verzonden creëert. Als uw geconverteerde herkomst en bestemming adressen in de cellen C1 en D1, de berekening is als volgt:

=CONCATENATE("http://maps.googleapis.com/maps/api/directions/xml?origin=",C1,"&destination=",D1,"&sensor=false")

5 Kopieer de berekeningen van stap twee, drie en vier langs de kolom om een ​​URL te maken voor elk van de herkomst en bestemmingsadressen.

6 Kopieer elke URL en plak deze in de adresbalk van een webbrowser, dan sloeg terug. Google zal antwoorden met de aanwijzingen van de oorsprong naar het bestemmingsadres in XML-formaat.

7 Kopieer de XML-resultaten en plak deze in een teksteditor zoals Kladblok. De meeste van deze gegevens zal overbodig zijn als u alleen de tekst aanwijzingen voor de kortste route nodig hebben. U kunt elk XML-gegevens die niet wordt omgeven door "<html_instructions>" tags te verwijderen. Als u meer informatie van de geretourneerde dataset nodig, gebruik maken van de XML-tag structuur te bepalen welke andere gegevens te behouden.

8 Plak de resulterende XML-gegevens in een nieuwe kolom in het Excel-spreadsheet.

9 Herhaal stap zes tot acht tot aanwijzingen voor elke oorsprong en de bestemming op te halen.

Hints

  • Dit proces kan worden geautomatiseerd met behulp van Excel macroprogrammering, maar Excel is niet de meest efficiënte software te gebruiken voor dit doel. Databasesoftware zal efficiënter voor het maken van de URL's te plaatsen op Google, het automatiseren van de URL-aanvraag en het proces te ontvangen, en het ontleden van de resulterende XML-bestanden in extra databasevelden zijn.