Hoe om ongewenste bestanden op te schonen vanaf een computer

Er zijn veel verschillende manieren om ongewenste bestanden te verwijderen van uw computer. Helaas zijn niet allemaal veilig. Hier zijn een paar tips over hoe je de rommel uitstappen van uw computer zonder belanden opnieuw installeren van uw besturingssysteem.

instructies

1 Open Windows Configuratiescherm en klik op de Add / Remove Programs icoon. Kijk voor programma's die u niet langer te gebruiken. Gebruik de uninstaller om het programma te verwijderen. In de meeste gevallen zal er een aantal bestanden overblijven. Ga naar de map Mijn computer en met de hand deze te verwijderen, of noteer ze en verwijder ze wanneer je klaar bent met het verwijderen van ongewenste programma's.

2 Download Revo Uninstaller van de website van Revo's. Dit is een veilige gratis programma dat zal het gemakkelijker maken om programma's die niet vertonen in Windows Add / Remove Programs verwijderen. Als je eenmaal hebt geïnstalleerd en voer het programma, gewoon bladeren door de pictogrammen om te bepalen welke programma's u wilt verwijderen van uw computer.

3 Download CCleaner van hun website. Deze uitstekende gratis programma kan snel, veilig en gemakkelijk te verwijderen het dode hout af van uw harde schijf. CCleaner ziet er in de eerste plaats voor de tijdelijke internet bestanden, cookies, internet geschiedenis, index.dat bestanden, recente documenten, tijdelijke bestanden, bestanden in de prullenbak en het geheugen dumpt, die allemaal veilig te verwijderen. De veiligste opties zijn vooraf gecontroleerd wanneer u het programma opent. Dit zijn ook de meest voorkomende onnodige bestanden die de neiging hebben tot het nemen van de ruimte op de computers van de meeste mensen.

4 Ga naar uw Mijn muziek, Mijn afbeeldingen, Mijn Afbeeldingen, Mijn video's en Mijn afbeeldingen mappen. Multimedia bestanden nemen een enorme hoeveelheid ruimte. Als er geen foto's, scans, video's of muziek bestanden die u niet meer gebruikt, of die duplicaten van wat je al hebt in een andere map, kunt u ze veilig verwijderen. Ook kunt u een aantal van deze over te dragen aan een cd of een flash drive als je zou willen om ze af van uw computer.

5 Verwijder alle gedownloade bestanden, te beginnen met alles wat oud is of heeft een zeer groot bestand. In de map of mappen je downloads, klik met de rechtermuisknop op het venster en selecteer Pictogrammen schikken op en kies vervolgens op Grootte. Dit zal u toelaten om te zien welke bestanden de grootste zijn en moeten eerst worden verwijderd. Aarzel niet om oudere bestanden die 500 megabytes of groter omdat ze duurde een lange tijd te downloaden zijn te verwijderen. De kans is groot ze zijn verouderd en moet opnieuw worden gedownload toch.

Hints

  • Om bestanden op te schonen uit een Mac te downloaden en te installeren onyx, een gratis programma dat is ontworpen voor Mac OS X.
  • Vermijd registry cleaners, en nooit wijzigingen aan te brengen aan het systeem register, tenzij je bereid bent om uw besturingssysteem opnieuw te installeren bent.