Hoe om te achterhalen wat Bit uw computer is?

Wanneer u een programma of stuurprogramma dat u wilt downloaden en installeren vinden, kan het bieden u een keuze van de 32-bits en 64-bits versies. De versie die u nodig hebt om te downloaden en te installeren is afhankelijk van de versie van Windows op de computer geïnstalleerd. Als u probeert om de verkeerde versie van het bestand te installeren, kan het niet installeren of uitvoeren correct. Om te voorkomen dat het installeren van de verkeerde versie, bepalen welke versie van Windows op uw computer wordt uitgevoerd.

instructies

Windows 7 en Vista

1 Klik op de "Start" menu-knop.

2 Klik met de rechtermuisknop "Computer 'en vervolgens op' Eigenschappen '. Het venster Configuratiescherm wordt geopend en geeft informatie over het systeem.

3 Zoek "System Type" in het hoofdstuk "Systeem" van het Configuratiescherm. Windows geeft ofwel "32-bit Operating System" of "64-bits besturingssysteem" naast "System Type."

Windows XP

4 Klik op "Start."

5 Klik met de rechtermuisknop "Mijn Computer 'en vervolgens op' Eigenschappen '. Het venster System Properties wordt geopend en geeft informatie over het systeem.

6 Zoek de naam van het besturingssysteem in de sectie "Systeem" van het venster System Properties. Als de naam van het besturingssysteem omvat de woorden "x64 Edition," het is een 64-bits besturingssysteem. Anders, het is een 32-bits besturingssysteem.