Hoe maak je een back-up Computer System

Hoe maak je een back-up Computer System


Het belang van het hebben van een betrouwbare back-up oplossing in de plaats voor uw computer systeem kan niet worden overschat. Iedereen, van IT-professionals om personal computer gebruikers weten de pijn van alle belangrijke bestanden te verliezen, zonder dat een kopie ergens op een andere harde schijf. Gezien het belang van deze operatie, is het niet verrassend om te leren dat tientallen verschillende programma's zijn ontworpen om de back-up proces zo pijnloos mogelijk te maken. Als je eenmaal hebt bepaald welke back-up programma voor u geschikt is, is het in principe "instellen en vergeten" beveiliging van al uw bestanden en configuraties.

instructies

Backup Computer System Met Windows ingebouwde tools

1 Sluit uw externe harde schijf.

2 Lancering Windows Backup en Restore door het selecteren van "Start", "Programma's", "Toebehoren", "System Tools", "Back-up en herstel."

3 Selecteer "Back-up instellen."

4 Selecteer het bestand mappen die u wilt back-up uit de lijst met opties en klik op 'Volgende'.

5 Selecteer de locatie waar u de back-up op te slaan, en klik op 'Volgende'. In deze stap, zal u de externe harde schijf als back-up bestemming te selecteren.

6 Klik op "Finish" om de eerste back-up systeem uit te voeren.

7 Selecteer "Turn On Schedule" het opzetten van een automatische back-up schema om uw wens. Zodra de planning is ingesteld, zal Windows automatisch een back-up van uw bestanden op de externe harde schijf in overeenstemming met het schema, zolang de externe harde schijf aangesloten op de computer blijft.

Backup Computer System Met Third-Party Program

8 Sluit uw externe harde schijf.

9 Download en installeer de back-up programma van uw keuze. (Zie bronnen hieronder.) Beide gratis en betaalde versies bieden een breed scala aan functies. Voor een standaard back-up, zal elk programma volstaan ​​en bieden u de beveiliging van bestanden die u nodig hebt.

10 Start het back-upprogramma.

11 Selecteer 'Maak een nieuwe back-upset. "

12 Selecteer de bestanden en mappen die u wilt besparen op de back-operatie.

13 Selecteer de externe harde schijf als de bestemming locatie om de back-up bestanden op te slaan.

14 Configureer eventuele extra opties die u wilt opnemen. Veel back-upprogramma's zijn onder andere bestandsextensie filters, incrementele back-ups die alleen bestanden die zijn veranderd en andere functies te kopiëren.

15 Het opzetten van een back-up schema voor uw programma van derden, zodat het automatisch de back-operatie wordt uitgevoerd op basis van uw behoeften.

Hints

  • Externe harde schijven zijn de beste back-up media dankzij hun extreem grote omvang, vlotte mobiliteit en goedkope prijs. Back-upprogramma's ingebouwd in Windows of anderszins kunt u ook de back-up sets op te slaan op cd's, dvd's en andere media.