Hoe maak je 2D-Fighter Sprites

Hoe maak je 2D-Fighter Sprites


De game-play van een 2D fighting game bestaat uit twee spelers elkaar aanvallen totdat een speler de gezondheid punten (HP) dalen tot nul. Typisch, games gebruik maken van geanimeerde sprites om ieder mens of computer speler te vertegenwoordigen. Net als de meeste online games, zijn 2D vechtspellen meestal gemaakt in Flash. Om een ​​sprite te maken, trekt het karakter op een nieuwe laag. Wilt u de sprite animeren, maak een laag voor elk lichaamsdeel dat u wilt verplaatsen.

instructies

1 Open Flash door te dubbelklikken op het pictogram. Klik op het "File" knop en ga naar "Nieuw." Wilt u een Sprite naar een 2D fighter u geprogrammeerd toe te voegen, klik op de knop "Open". Markeer het bestand dat de vechter en druk bevat "OK."

2 Navigeer naar de tijdlijn en druk op de "New Layer" knop. Klik met de rechtermuisknop op de laag en ga naar "Re-naam." Voer de naam "NewSpriteBody." Als u een naam toe te voegen aan uw sprite, invoeren in plaats van het invoeren van "NewSprite." Bijvoorbeeld, schrijven "PaulBody."

3 Klik op de "Brush" tool, dan op de 'Stroke Color "staal. Dit opent de "Kleuren" tafel. Klik op het staal dat de kleur die u wenst te gebruiken bevat.

4 Teken de contouren van het lichaam van de sprite en ga met de muis. Klik met de linkermuisknop op de muis en sleep deze in een willekeurige richting om een ​​lijn of curve te creëren. Laat de muis om de lijn of curve te voltooien. Als u wilt tekenen met extra precisie, gebruik maken van een tekening pen en tablet. Maak een lijn of curve door de pen te drukken tegen de tablet als tekenen met een potlood.

5 Voeg een Fill Color voor het lichaam, indien gewenst. Klik op de "Emmertje" tool, dan op de "Fill Color" staal. Selecteer de gewenste kleur en klik binnen een omlijnd gebied.

6 Voltooiing van de tekening van het lichaam met behulp van de "Brush" en "Emmertje" gereedschappen. Als je een fout maakt, klikt u op de "Eraser" tool en sleep de gum over het gebied dat u wilt verwijderen.

7 Navigeer naar de tijdlijn en druk op de "New Layer" knop. Klik met de rechtermuisknop op de laag en ga naar "Naam wijzigen." Voer de naam "NewSpriteRightArm" of "PaulRightArm." Klik op het pictogram "Lock" naast de "NewSpriteBody" laag en markeer de "NewSpriteRightArm" laag.

8 Teken de rechterarm met de "Brush" en "Emmertje" gereedschappen.

9 Herhaal het proces van het toevoegen van een nieuwe laag voor elke relevante lichaamsdeel. Een traditionele beweegbare fighting sprite bevat een laag voor elk aanhangsel en een laag voor het lichaam.