Hoe vindt u het modelnummer van een moederbord

Hoe vindt u het modelnummer van een moederbord


Het kennen van het modelnummer van uw moederbord is essentieel als je wilt om het up-to-date, en bekend zijn met al zijn functies, configuratieopties en beperkingen. Als je ooit problemen ondervindt, u zult het nodig hebt, zodat je goed kan oplossen; geen twee moederborden zijn hetzelfde, dus wat kan een probleem op te lossen voor een mogelijk niet voor andere.

Zelfs als je hebt verloren de handleiding, maar het moederbord wordt momenteel gebruikt in uw systeem, zijn er tal van manieren waarop u kunt het modelnummer te verkrijgen.

instructies

1 Controleer de handleiding van het moederbord; het zal het model nummer vermelden.

2 Kijk direct op het moederbord zelf. Het modelnummer wordt vaak ergens afgedrukt op de printplaat.

3 Controleer de website van de fabrikant van het moederbord voor hulp. Velen hebben methoden voor het vinden het modelnummer van hun moederborden in de "Support" of "Frequently Asked Questions" secties. Sommige zelfs bieden downloadbare software die van uw systeem modelnummer zal verkrijgen voor u.

4 Terwijl de computer wordt opgestart, zal het modelnummer doorgaans worden vermeld naast de naam van het merk in de POST (Power On Self-Test) scherm.

Bijvoorbeeld, als je een ASUS moederbord merk had, zou je "ASUS P4T i850" ergens vermeld op de POST scherm. In dit geval, "P4T i850" zou uw modelnummer zijn.

5 Vind het modelnummer van uw moederbord in het BIOS (Basic Input / Output System).

Het toetsenbord sleutel die nodig is om toegang te krijgen zullen worden genoteerd op het scherm POST. Vaak toetsen zijn: Verwijderen, F2 of F10. Het moederbord model wordt algemeen weergegeven bovenaan het scherm. Raadpleeg de legenda weergegeven voor de toetsen gebruikt om BIOS af te sluiten.

6 Bel de klantenservice van de fabrikant lijn voor hulp.

Hints

  • Als u problemen ondervindt bij het vinden van het modelnummer op het POST-scherm of op het moederbord zelf, wordt verwezen naar referenties voor een aantal handige beelden.