Hoe te installeren Linux op Gateway Notebooks

Hoe te installeren Linux op Gateway Notebooks


Linux is een Unix gebaseerd besturingssysteem. Het kan op elke desktop of notebook zonder speciale eisen worden geïnstalleerd - alles wat je nodig hebt is een distributie. Een uitkering is een grote verzameling software die samen door ofwel de gemeenschap of een commercieel bedrijf wordt gebracht en gedistribueerd als een besturingssysteem. Er zijn meer dan 500 Linux distributies beschikbaar. Linux software is vrij, evenals de updates en steun van de verdelers. Commerciële mogelijkheden bestaan, maar ze zijn meestal gereserveerd voor grote database bedrijven die behoefte hebben aan zware technische ondersteuning van de distributeur.

instructies

1 Kies en download een Linux distributie. Welke je besluit om te gaan met zal uiteindelijk oplopen tot uw voorkeur, maar de meest populaire zijn: Ubuntu, Open Suse, Fedora en Debian. Nadat u beslissen welke distributie aan te gaan met, ga direct naar de website van de distributeur en de software te downloaden op uw harde schijf. Distributeurs bieden hun software te downloaden als een image-bestand. Een beeld is een digitale kopie van een CD / DVD.

2 Burn the image-bestand dat u hebt gedownload van de distributeur op een lege CD / DVD. Het bestand dat u hebt gedownload is een .iso bestand. Het is een image-bestand en moet worden gebrand op een CD / DVD te werken. Alle branden software wordt geleverd met een afbeelding branden optie, dat is de optie die u nodig hebt om te kiezen bij het branden van de CD. Heeft een data-cd niet aanmaken als deze niet bruikbaar voor installatie.

3 Plaats de cd met de Linux-distributie in het cd-station en start de computer opnieuw op te starten. Afhankelijk van uw Gateway notebook, kunt u gevraagd of u wilt opstarten vanaf CD - "Ja." U zal worden genomen om de log-in scherm.

4 Selecteer "Install Linux" en je krijgt een aantal vragen over uw systeem. Voor aanvang van de installatie procedure, zal de installatie van software op te sporen die Windows op het systeem aanwezig is. Vanaf hier krijgt u twee mogelijkheden: Installeer Linux op de top van de ramen, waarbij al uw oude bestanden of installeer Linux naast Windows. Dit zal een duel-boot optie te maken wanneer de computer opstart en je zult al je oude Windows-bestanden te bewaren.

5 Start Linux. Na de installatie is voltooid, zal de computer opnieuw op te starten. Afhankelijk van de optie die u hebt geselecteerd, installeert naast of boven Windows, zal de computer ofwel lanceren Linux of u vragen of u wilt opstarten van Windows of Linux.

Hints

  • Na het laden van de bootdisk kunt u Linux proberen zonder het te installeren. De meeste distributies wordt gestart vanaf cd optie. Er worden geen wijzigingen aangebracht in uw harde schijf. Linux zal auto-detect de stuurprogramma's nodig zijn om uw computer goed te werken. Meerwerk mag niet nodig zijn.
  • Als u kiest voor het installeren van Linux in plaats van Windows optie zorg ervoor om een ​​back-up van al uw bestanden eerst, anders zullen ze allemaal worden verwijderd.