Hoe maak je miniaturen van de foto's voor een website

Hoe maak je miniaturen van de foto's voor een website


Hoe maak je miniaturen van de foto's voor een website. Het is niet zo moeilijk om miniatuurformaat beelden met behulp van uw beeldbewerkingsprogramma als Adobe Photoshop of GIMP te maken. Echter, moet u elke afbeelding afzonderlijk te openen, opent u de schaal menu de parameters en sla de geschaalde afbeelding. Dit is gemakkelijk als je er een thumbnail te maken, maar wat als je moet 100 voor uw website te maken? NerdLib (nerdlib.com) biedt een aantal gratis software tools ontworpen om u te helpen het verkeer te bouwen naar uw website. Een van hen is de MT Thumbnail Generator, waarmee u een aantal foto's te selecteren en genereert alle miniatuurafbeeldingen direct (zie onderstaande link).

instructies

1 Open het MT Thumbnail Generator. Selecteer de grootte van uw miniatuur in pixels gebaseerd op het ontwerp van uw webpagina. U kunt ook een naam te kiezen om te worden toegevoegd aan de bestandsnaam. De standaard is duim, maar u kunt een willekeurige naam kiezen. De miniatuur wordt gemaakt in de directory van de originelen en de naam append zal u helpen om onderscheid te maken tussen de miniatuurafbeelding full size en.

2 Wanneer u zoeken naar afbeeldingen, gebruikt u de knop samen met de muis en klik om meerdere bestanden te selecteren. Wanneer u uw selecties hebt gemaakt, klikt u op Open.

3 U kunt alle bestanden die u in de schepper venster geselecteerd. Bevestigen de grootte en voegt naam en klik op Genereren om de miniaturen te maken.

4 De software wordt een bericht weergegeven wanneer generatie is voltooid. Het bericht zal u eraan herinneren waar de gegenereerde bestanden zijn in het geval u vergeten.

5 Let op de miniatuur is gegenereerd als ligt naast het origineel met "-thumb" als onderdeel van de naam beeld. De generatie van de duimen duurt slechts enkele seconden.

Hints

  • Werkt met de meeste beeldformaten zoals TIFF, RAW en NEF
  • Zorg ervoor dat u een toevoegquery naam te gebruiken, zodat u gemakkelijk het verschil tussen het origineel en de miniatuur kunt zien.
  • Gebruik de standaard grootte als je niet zeker wat thumbnail om te specificeren.