Het verschil tussen een Zip Drive en een externe harde schijf

Voor de computergebruiker die behoefte hebben aan een draagbaar opslagapparaat, Zip-drives en externe harde schijven zijn beide haalbare opties. Terwijl een Zip-drive is een merknaam draagbaar opslagapparaat dat de hardwarefabrikant Iomega ontwikkeld, "externe harde schijf" is een generieke term voor een draagbaar opslagapparaat dat een aantal fabrikanten produceren. Ondanks die dezelfde basisfunctie van het opslaan van gegevens, Zip-drives en externe harde schijven hebben een aantal verschillen.

Geschiedenis

Een informatietechnologie (IT) expert zou kunnen stellen, correct, dat de eerste externe harde schijven verscheen in de late jaren 1950. Dit komt omdat de originele harde schijven die IBM vrijgegeven commercieel in de jaren 1950 werden niet opgenomen in computer frames. In plaats daarvan, deze stations waren gescheiden, externe hardware-apparaten. Echter, moderne, draagbare externe harde schijf niet tot stand zijn gekomen tot na 1998, toen de Universal Serial Bus (USB) -interface werd op grote schaal beschikbaar. Ter vergelijking: de Zip-drive dateert van voor de moderne draagbare externe harde schijf van een paar jaar. Iomega vrijgegeven van de originele Zip-drive in 1994, volgens de website Computer Hoop.

De onderliggende technologie

Terwijl Zip-drives en externe harde schijven zowel gebruik maken van magnetische schijven voor het opslaan van computergegevens, de onderliggende schijf technologieën zijn verschillend. Een Zip-drive maakt gebruik van floppy disk-technologie, wat betekent dat de magnetische schijf is zacht en is gehuisvest in een plastic behuizing. In contrast, een externe harde schijf maakt gebruik van de harde schijf-technologie, wat betekent dat de magnetische schijf bestaat uit hard, circulaire stacks bekend als platters. Ook, terwijl een Zip-drive kan een gebruiker fysiek te verwijderen van een Zip-schijf uit het station dat leest en schrijft de schijf, met een externe harde schijf van de harde schijf permanent geïnternaliseerd, wat betekent dat gebruikers kunnen nooit fysiek te verwijderen uit het station. Het voordeel van de technologie de Zip-drive is dat het gebruikers toestaat om schijven te vervoeren zonder dat de hele schijf te vervoeren. Echter, het nadeel is dat - in tegenstelling tot externe harde schijven - Zip-station schijven zijn gevoelig voor schade als gevolg van vocht, magneten en extreme temperaturen.

opslagcapaciteit

Externe harde schijven hebben een duidelijk voordeel ten opzichte Zip-drives als het gaat om data-opslag capaciteit. De originele Zip-drive had een capaciteit van 100MB, terwijl een latere, 1999 versie van deze capaciteit tot 250MB toegenomen. Met ingang van 2011, Zip-drives zijn beschikbaar met een maximale opslagcapaciteit van 750MB. Ter vergelijking, alle van de externe harde schijf die de website TopTenReviews omvat in de top 10 voor 2011 hebben een opslagcapaciteit van 500GB.

Bestedingen

Terwijl Zip-drives en externe harde schijven bieden zowel draagbare storage-oplossingen, hun respectievelijke technologieën en opslagcapaciteit maken elk apparaat beter geschikt voor bepaalde toepassingen. Omdat externe harde schijven hebben een grotere opslagcapaciteit, kunnen computer-gebruikers ze te gebruiken voor back-up gehele, interne harde schijven van computers. Bovendien, omdat ze minder gevoelig voor schade, externe harde schijven zijn beter geschikt voor het opslaan van gevoelige en belangrijke gegevens. In tegenstelling, de relatief lage capaciteit Zip schijf is een betere optie voor het opslaan van bepaalde bestanden, zoals afbeeldingen, en bepaalde groepen van bestanden, zoals emailarchieven.