Voors en tegens van Recycling tonercartridges

Voors en tegens van Recycling tonercartridges


Voor degenen die gebruik maken van laser printers op een regelmatige basis, toner cartridges zijn een grote kostenpost - en een grote zorg. Ze moeten de cartridges te vervangen op een regelmatige basis om de afdrukkwaliteit zo hoog mogelijk te houden, maar er is altijd een kwestie van wat te doen met de oude toner cartridges. Printer gebruikers kunnen hun toner cartridges te recyclen, maar er zijn voor-en nadelen van deze aanpak.

milieueffectrapportage

Gewoon weg te gooien oude tonercartridges betekent dat ze uiteindelijk op stortplaatsen, en dat slecht voor het milieu kunnen zijn. Omdat het tonerpoeder bevindt zich in een kunststof patroon, zal de oude toner niet afgebroken in het milieu. Na verloop van tijd kan de milieu-impact van al die oude cartridges heel ernstig geworden. Door het recyclen van de toner cartridges en het bijvullen met nieuwe toner poeder, kan de printer eigenaars hun steentje bij te dragen voor het milieu door het houden van die oude cartridges uit stortplaatsen.

Potentiƫle Hogere kosten

Terwijl gerecycleerde tonercartridges in het algemeen minder duur, kunnen de daadwerkelijke kosten per pagina dezelfde, of zelfs meer, dan het gebruik gloednieuwe cartridges. De pagina rendement op een gerecycleerde toner is vaak minder, soms aanzienlijk minder dan die van een gloednieuwe cartridge. Om te bepalen of gerecycleerd toner is de moeite waard is, kan de printer eigenaars zorgvuldig vergelijken van de pagina opbrengst en het berekenen van de werkelijke kosten per afgedrukte pagina.

lagere kwaliteit

Lagere kwaliteit kan een nadeel van recycling printer toner, vooral voor zakelijke gebruikers. Bij de beoordeling tonercartridge recycling programma, is het belangrijk printer eigenaren om de kwaliteit van de pagina afgedrukt met een gerecycleerde cartridge versus een nieuwe vergelijking.