Hoe blokkeer ik Credit Card online aankopen?

Creditcardfraude is niet om te lachen. Als je ooit hebt gevonden aankopen gedaan op uw kaart die je nog nooit hebt gedaan of aan uw account volledig geleegd, je weet hoe vervelend dit kan zijn. Het is mogelijk om aankopen die je niet online hebben gemaakt, zelfs voor aankopen te blokkeren.

Neem contact op met de Bank

Bel uw bank zodra u de verdachte aankopen op uw rekening te merken. De bank zal waarschijnlijk in staat zijn om de aankoop te blokkeren en het rendement van uw geld aan u zonder het blokkeren van uw creditcard. Als de aankoop is onderdeel van een breed scam, kan de bank te bepalen dat uw huidige credit card moet worden vervangen door een nieuwe om de situatie te voorkomen dat terugkerende. Wees ervan bewust dat het enkele dagen kan duren voordat u een nieuwe kaart ontvangen.

Neem contact op met het bedrijf

Als een frauduleuze aankoop is gedaan op uw kaart, dan kunt u ook proberen om contact op te nemen met de leverancier van de aankoop is gedaan. Als je kunt aantonen dat de transactie frauduleus was, kan het bedrijf in staat zijn om een ​​restitutie toe te passen. Dit is wenselijk als je niet kunt veroorloven om uw kaart te hebben geblokkeerd voor meerdere dagen. Echter, sommige bedrijven niet in staat zijn om dergelijke vervullen als verzoek en zal u rechtstreeks naar uw bank.

Bescherm jezelf

Als je een handelaar, kunt u ook bepaalde kaarten te blokkeren van het maken van aankopen op uw website. Deze kunt u te beschermen tegen het verliezen van geld over gestolen kaarten of die u vermoedt dat frauduleus zijn. Zorg er altijd voor zorgen dat de klant het verstrekken van de credit card nummer geeft volledige informatie over zijn aankoop en controleer dit tegen de bank. U kunt aankopen doen blokkeren als de contactgegevens niet overeenkomen met de creditcard gegeven. Het opzetten van een callback dienst waarin creditcards alleen worden nagegaan of een contactpersoon is vermeld en het nummer geldig is. Deze zullen die kaart vervoerders die fake nummers te blokkeren. Gebruik verificatie nummers, de unieke drie cijfers op de achterkant van een kaart, om te controleren of de kaarthouder heeft fysieke bezit van de kaart. Dit voorkomt dat dieven die een lijst van credit card nummers van het maken van aankopen hebben verkregen.