Hoe maak je een professionele website te bouwen met behulp van CSS

Het bouwen van professionele websites gaat om een ​​verscheidenheid aan technieken en technologieën, met inbegrip van Cascading Style Sheets (CSS). U kunt een stijlvolle, effectieve website te bouwen met behulp van CSS verklaringen in combinatie met HTML-opmaak en eventueel andere talen zoals JavaScript. Elk van de technologieën toegankelijk is, dus je kunt leren om ze effectief te gebruiken, ongeacht uw niveau van technische ervaring. De sleutel tot het creëren van een site die professioneel eruit ziet is elke stap uitvoeren beurt plaats van te proberen om alle verschillende elementen tegelijkertijd, wat verleidelijk kan uitvoeren.

instructies

1 Ontwerp uw website. Het kan verleidelijk zijn om onmiddellijk te beginnen met het schrijven van code en het bouwen van HTML-pagina's wanneer u een webpagina project om aan te werken, maar uw inspanningen zullen meer gericht zijn als je de tijd neemt om ze eerst te plannen. Met behulp van een grafisch ontwerp programma of gewoon een potlood en papier, schetsen een ruwe ontwerp voor uw website pagina's. Zorg ervoor dat u onder andere secties voor elk onderdeel van de inhoud die u wilt weergeven op de pagina's, uit te werken hoe je wilt om uit te leggen deze items.

2 Creëer je eigen website HTML. Om dit te doen, opent u een eenvoudige tekstverwerker programma. Maak vervolgens een leeg bestand en sla het met een naam van uw keuze en ".html", zoals de uitbreiding. De homepage van uw site moet worden "index.html." Maar je kunt geen namen gebruiken voor andere pagina's. De volgende voorbeeldcode outline code demonstreert een basis pagina:
<Html>
<Head>
</ Head>
<Body>
<! - Pagina-inhoud ->
</ Body>
</ Html>

De inhoud van uw pagina's moeten verschijnen tussen het openen en sluiten van body-tags, ingesloten in HTML-opmaak. Maak een sectie voor elk item in uw pagina en de inhoud ervan omsluiten, zoals in het volgende voorbeeld:
<Div> <img src = "header.png" alt = "header" /> </ div>
<Div>
<H1> Mijn pagina </ h1>
<P> Hier is een stukje tekst </ p>
</ Div>

Controleer uw ontwerp om ervoor te zorgen u een gebied voor elk inhoudsitem hebben opgenomen.

3 Maak een CSS-bestand en een link naar uw pagina HTML. Open een nieuw bestand in uw tekstverwerker en sla het met een ".css" extensie. Plaats een link naar het in uw HTML-code tussen het openen en sluiten hoofd labels als volgt:
<Link rel = "stylesheet" type = "text / css" href = "mysitestyle.css" />

Met behulp van een apart bestand voor uw CSS verklaringen houdt uw code georganiseerd, het maken van een professioneel resultaat gemakkelijker te bereiken. U kunt uw CSS-bestand te uploaden naar dezelfde map als uw webpagina of een andere map op de server, zolang je ervoor zorgen dat de link in de HTML punten naar de juiste locatie.

4 ID en class attributen toe te voegen aan uw HTML-code. Professioneel CSS gebruik gepaard gaat met verschillende technieken voor het identificeren van HTML-elementen aan styling eigenschappen van toepassing zijn. Voor items die uniek zijn binnen een pagina, kunt u de ID-kenmerk gebruiken als volgt:
<Div id = "header">

Om items te groeperen bij elkaar, zodat je dezelfde styling eigenschappen kunnen op hen van toepassing, gebruik maken van de class attribuut, als volgt:
<Div class = "main">

Hiermee kunt u uw CSS-code te optimaliseren, het verminderen van het aantal plaatsen die u nodig hebt om wijzigingen aan te brengen in de code als u besluit om de stijl van een pagina aan te passen.

5 Voeg CSS-code aan uw site design te implementeren. Verwijzend naar uw ontwerp, voeg CSS declaraties aan de lay-out en het uiterlijk van elke webpagina element opgeven. Om elementen te specificeren het type, gebruikt u de volgende syntaxis:
p {color: # 333333;}

Om elementen specificeren door ID, gebruikt u de volgende:

header {font-weight: bold;}

Om elementen per klasse naam te geven, gebruikt u de volgende:
div.main {padding: 10px;}

U kunt de CSS box model te gebruiken om de afmetingen van een element, evenals gebieden van opvulling en marges opgeven omheen.

Hints

  • JavaScript-bibliotheken, zoals jQuery bieden kant-en-klare geavanceerde styling effecten die u kunt gebruiken in uw eigen pagina's.
  • Zorg ervoor dat u uw site te testen in verschillende browsers als het uiterlijk van uw site kan variëren.