Hoe het opzetten van een WAN tussen sites in een Business

Hoe het opzetten van een WAN tussen sites in een Business


Voor een wide area network goed te laten werken tussen bedrijventerreinen, moeten alle bedrijfslocaties een local area network systeem geïnstalleerd. LAN is het interne computernetwerk dat computers, printers en andere elektronische apparaten koppelt binnen één kantoor, gebouw of campus en WAN-systemen aan te sluiten LANs met andere verre locaties via particuliere aansluitingen zoals digitale abonnee lijnen, des te sneller T-carrier lijnen of andere openbare internet netwerken. Het type verbinding protocol is afhankelijk van de business 'omvang en hun connectiviteit snelheid nodig heeft voor toepassingen zoals videoconferencing en voice over internet communicatie.

instructies

1 Selecteer een internet service provider. Voor de meest kosteneffectieve WAN-installatie, selecteert u een provider die zowel DSL en T1 diensten aanbiedt. Met behulp van een provider die zowel de diensten aanbiedt kan bedrijven helpen voorkomen dat dure ISP upgrades communicatietechnologieën verandering.

2 Selecteer of de aankoop access routers als ze niet worden geleverd door de ISP. Elk netwerk locatie zal een access router voor WAN / LAN-verbinding nodig. Alle moderne access routers hebben een toegangspoort tot de WAN-verbinding te maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle LAN-locaties hebben een access router met een WAN-poort toegang zonder de WAN-poort van een WAN-verbinding is onmogelijk.

3 Installeer access routers aan de ISP apparaat of ISP-poort. De procedure voor het aansluiten toegangsrouters hun interne server en het creëren van de WAN verbinding varieert afhankelijk van de router model en de connectiviteitsspecificaties. Het is belangrijk dat installateurs zich daaraan houdt de toegangsrouter en ISP installatie aanwijzingen voor de beste WAN / LAN-verbinding. De meest gebruikelijke procedure is om WAN-poort van de router toegang te koppelen aan het ISP kruising via een Ethernet-USB-kabel.

4 Installeer en test Internet Protocol-adressen en vergunningen. Alle computers, servers, printers en andere aangesloten elektronische apparaten zullen een IP-autorisatie en toegangsbeveiliging nodig. Elk aangesloten netwerkapparaat krijgt een eigen IP-identificatie voor de veiligheid en de identificatie te hebben. WAN installateurs moet verwijzen naar de installatie documentatie van het product en de door de ISP voor de juiste connectiviteit procedures informatie.

5 Opzetten beveiligingsprotocollen en testen van het netwerk om onbevoegde toegang te voorkomen. Bedrijven kunnen firewall-software-applicaties selecteren of het installeren van een veiliger WAN-systeem in de vorm van een Virtual Private Network. Een VPN protocol systeem is duurder dan conventionele toegangsrouters maar wordt een beschermende laag van het publiek. VPN's moeten professionele installatie correct te laten werken. De keuze tussen een WAN VPN-netwerk en een firewall-software product hangt af van de communicatie tussen de LAN takken. Bedrijven communiceren eigen, zakelijke gevoelige of belangrijke informatie over een WAN moet rekening houden met de extra beveiliging van een VPN-protocol.