Hoe vrij te maken Virtueel geheugen op uw computer

Hoe vrij te maken Virtueel geheugen op uw computer


Heb je gekregen een pop-up venster op de computer met de boodschap 'het systeem heeft onvoldoende virtueel geheugen'?

Als uw computer lijkt te nemen een tijdje te verwerken of een open software, websites of documenten, kan uw computer worden te veel geheugen. Dit kan vertragen uw computer en veroorzaken frustratie!

Het goede nieuws is dat je daadwerkelijk kunt uw computer sneller door het vrijmaken van het virtuele geheugen te maken.

instructies

1 Begrijpen wat Virtueel geheugen is.

Deze stap is niet verplicht, maar het kan u helpen te begrijpen wat er gaande is achter de schermen op uw computer. In eenvoudige termen, virtueel geheugen is niet 'echt' fysiek geheugen. Deze real-geheugen wordt genoemd RAM (Random Access Memory) en soms is dat RAM-geheugen is niet genoeg, dus het 'leent' van de harde schijf om virtueel geheugen te creƫren.

Het bestand op de harde schijf wordt een pagina bestand. Dit is natuurlijk geheel transparant voor de gebruiker.

2 Hoe vrij te maken Virtueel geheugen op uw computer

Achterhalen van de oorzaak.

Open Taakbeheer door op Ctrl-Alt-Delete op hetzelfde moment op uw toetsenbord. Kijk onder het tabblad processen en je kunt zien alle programma's open zijn.

Klik op VIEW en Kolommen selecteren ... Kijk dan op 'Virtual Memory Size' en druk op OK. U kunt nu de VM Column. Als je op de top van deze kolom klikken om te sorteren, zul je zien welk proces wordt de toegang tot de meest virtueel geheugen.

Vele malen, kunt u bepaalde processen die u niet gebruikt bij de huidige tijd te sluiten. Hoe langer je hebt een applicatie geopend, hoe meer geheugen zal doorgaans gebruiken.

LET OP: niet eindigen processen als je niet weet wat ze zijn!

3 Hoe vrij te maken Virtueel geheugen op uw computer


Wijzig uw virtuele geheugen.

Op Windows XP, het Configuratiescherm, ga naar SYSTEM.
Dan Geavanceerd en klik op Instellingen onder Prestaties.

Ga naar ADVANCED opnieuw.

Onder Virtueel geheugen op Wijzigen. Toggle "systeem beheerde grootte" optie, klik vervolgens op SET. Nu, hit OK totdat u de afslag.

Hierdoor kan de computer de optimale hoeveelheid virtueel geheugen vrij te maken.

LET OP: U kunt ook handmatig de grootte instellen door cicking op aangepast formaat 'en de invoering van een groter aantal. Als je niet veel ruimte op de harde schijf hebben, is dit niet aan te raden.

4 Hoe vrij te maken Virtueel geheugen op uw computer


MEER RAM.

Een ideale oplossing is om meer RAM-geheugen op uw computer toe te voegen. Door het gebruik van meer RAM-geheugen of de 'echte' geheugen, zal uw computer sneller te lopen en niet zo veel van uw harde schijf te gebruiken voor het virtuele geheugen.

5 Ontdoen van tijdelijke bestanden.

Uw computer zal bestanden op te slaan onder een tijdelijke map. Dit kan gebruik maken van een deel van uw harde schijf ruimte. Verwijder de bestanden onder C: \ Documents and Settings \ Uw profiel \ Local Settings \ Temp.

LET OP: Wees er zeker van dat je deze bestanden niet nodig hebt of hebben ze ergens anders eerst opgeslagen.

Hints

  • De naam van de pagina-bestand is een verborgen bestand genaamd PAGEFILE.SYS
  • De grootte van uw pagina-bestand is afhankelijk van de harde schijf ruimte en de grootte van RAM. Met behulp van de standaard is een veilige gok, maar mogelijk niet optimaal.
  • Wees voorzichtig wanneer u begint met het aanpassen van de pagina-bestand voor het virtuele geheugen! Weet wat je doet als je op maat gebruiken. Als je te veel ruimte toe te wijzen op uw harde schijf, kan uw computer crashen.