Data Recovery Van een gecrashte harde schijf

Data Recovery Van een gecrashte harde schijf


Als uw harde schijf crasht, kun je vaak herstellen van de gegevens van de harde schijf, zolang de crash niet werd veroorzaakt door een grote mechanische storing. U kunt de gecrashte harde schijf te installeren als secundaire schijf op een andere computer, zodat die computer naar de gecrashte harde schijf in het kader van een werkend besturingssysteem te laden. Zodra de drive geladen is, kunt u de gegevens verplaatsen naar de andere computer of een opslagapparaat voor opslag.

instructies

Het installeren van de gecrashte harde schijf

1 Uit te schakelen en de stekker uit de toren van de computer.

2 Verwijder het linker zijpaneel van de toren met behulp van een schroevendraaier.

3 Zoek de harde schijf jumper op de achterkant van uw harde schijf. Dit zal zien als een deel van de zilveren pinnen met een kleine zwarte jumper doos.

4 Lees de jumper-toets op de harde schijf oppervlak. Dit zal u vertellen hoe u de harde schijf jumper afhankelijk van het model te plaatsen en maak van uw harde schijf.

5 Verplaats de jumper naar de "Slave" of "Secondary" positie, wat aangeeft dat dit station is een secundaire aandrijving en de computer moet niet proberen op te starten vanaf het. U kan nodig zijn om een ​​pincet te gebruiken om de jumper van de harde schijf te verwijderen.

6 Data Recovery Van een gecrashte harde schijf

Oranje SATA poorten op een moederbord.

Zoek de SATA of IDE-aansluitingen op het moederbord van de computer. Afhankelijk van het type moederbord u hebt, kunt u de harde schijf-poorten in de buurt van waar uw huidige harde schijven zijn connect vinden. IDE-poorten hebben de neiging grijs van kleur te zijn, terwijl SATA-poorten zijn vaak fel gekleurd zoals oranje, blauw of rood.

7 Data Recovery Van een gecrashte harde schijf

IDE en jumper poorten op een harde schijf.

Zoek de SATA of IDE-poort van de achterkant van uw gecrashte harde schijf. Deze poort komt overeen met de grootte van de SATA of IDE-kabel.

8 Data Recovery Van een gecrashte harde schijf

SATA en het netsnoer aangesloten op de harde schijf.

Steek het ene uiteinde van de SATA of IDE-kabel in data poort harde schijf.

9 Steek het andere uiteinde van de datakabel in de SATA of IDE-poort van uw moederbord.

10 Sluit een voedingskabel van de voeding van uw computer naar de tweede poort op uw harde schijf. Uw harde schijf wordt aangesloten op het moederbord en de voeding.

gegevens herstellen

11 Vervang de zijdeur van je toren, sluit in en zet uw computer, zodat Windows op te starten.

12 Dubbelklik op het "Mijn Computer" snelkoppeling op het bureaublad. Als uw computer de gecrashte harde schijf kan detecteren, zal het hier worden vermeld.

13 Dubbelklik op het pictogram van gecrashte harde schijf en navigeer naar de map die u wilt overbrengen.

14 Klik rechts op de map en selecteer 'Kopiëren'.

15 Ga naar de map of het geheugen apparaat waarop u wilt de gegevens op te slaan.

16 Klik met de rechtermuisknop in de map en kies "Plakken." Hierdoor wordt een kopie van de gegevens van de gecrashte harde schijf te brengen in de nieuwe map.

17 Herhaal dit proces totdat u alle gegevens die je nodig hebt van de gecrashte harde schijf zijn verhuisd.

Hints

  • Het is mogelijk dat de gegevens op een gecrashte harde schijf beschadigd worden tot het punt dat je computer het niet kan lezen. In dit geval moet u op uw harde schijf naar een data-specialist om de gegevens te herstellen.