Wat is het doel van een versnellingsmeter op een Tablet PC?

Wat is het doel van een versnellingsmeter op een Tablet PC?


De tablet-pc die leeft in uw tas of rugzak is een bedrieglijk eenvoudig apparaat, waardoor u met eenvoudige en intuïtieve manieren productieve of vermaken terwijl je op de weg te zijn. Daarachter eenvoud ligt veel geavanceerde techniek, zowel in hardware en software. Een belangrijk onderdeel is de versnellingsmeter, een klein elektromechanisch apparaat dat de bewegingen van je tablet detecteert. Het is verantwoordelijk voor het leveren van mobiele apparaten met een groot deel van hun magie.

De basistechnologie

Hoewel het meestal is opgenomen in een kleine printplaat, de accelerometer zelf is niet een computerchip. Het is een voorbeeld van een micro-elektromechanisch systeem, of MEMS, een verzamelnaam voor zeer kleine machines. De accelerometer detecteert beweging door middel van zeer delicate veren of - meer algemeen - door middel van een geavanceerd-bubble-gebaseerd systeem, een microscopisch niveau equivalent van de gewone timmerman. Door de betreffende positie van de bellen aan het zwaartekrachtveld van de aarde, kan de accelerometer van verplaatsing en oriëntatie van de tablet computer detecteert. Dat is waar de pret begint.

Baby stapjes

High-end computer fabrikanten waren early adopters van versnellingsmeters, ze te gebruiken om een ​​scheidsrechtersbal computer en snel "park" op te sporen koppen van de harde schijf om het risico van gegevensverlies te beperken. Nintendo opgenomen accelerometer technologie in handheld controllers van de Wii gaming console, het toevoegen van een nieuwe dimensie toe aan de gameplay, maar de accelerometer niet pas echt tot zijn recht tot het werd opgenomen in de originele iPhone. scherm van de telefoon automatisch opnieuw gericht zich van portret naar landscape modus wanneer het werd gedraaid, een voordeel zo overweldigend duidelijk dat het universeel geworden in mobiele apparaten.

De Interface Advantage

Het inschakelen van een snelle verandering van "hoog" naar "breed" is nuttig, maar het krassen alleen het oppervlak van wat een accelerometer kan doen in een goed ontworpen tablet. Het apparaat kan detecteren kantelen en rollen en eenvoudige rotatie, waardoor vele manieren om beweging te nemen in de gebruikersinterface. In een 2007 artikel, MIT's "Technology Review" interviewde onderzoekers van British Telecom, die de technologie enorm potentieel zag voor gebruikers die met conventionele muis-en-toetsenbord regelingen worstelde. Game-ontwikkelaars waren ook snel bij om de technologie toe te passen, het uitsnijden van de noodzaak van een controller en het gebruik van de eigen bewegingen van de tablet aan gameplay te beheren.

innovatieve Voorbeelden

App-ontwikkelaars blijven zoeken naar innovatieve manieren om de accelerometer in hun ontwerpen te vinden. Bijvoorbeeld, het lezen van app Instapaper kunt u door middel van artikelen te scrollen door simpelweg het kantelen van je tablet, en draai pagina's omkeren door het. Een iOS-app genaamd Sleep Cycle is nog meer verbeeldingskracht. Met de app geactiveerd en iPad onder een laken op de hoek van je bed, het detecteert uw bewegingen en peilt hoe diep in slaap je bent. Het zal je wakker in een 30 minuten raam van een lichte segment van uw slaapcyclus.