Hoe af te sluiten een computer met het toetsenbord

Hoe af te sluiten een computer met het toetsenbord


Afsluiten van een computer is het proces van het uitschakelen van de componenten op een gecontroleerde manier. Maar er zijn momenten waarop de muis niet werkt en de computer wordt bediend met het toetsenbord. Dat maakt een eenvoudige taak, zoals het afsluiten van de computer moeilijker. Om af te sluiten door de stekker uit de stekker uit het stopcontact wordt afgeraden omdat het systeem kan beschadigen. Daarom moeten gebruikers die vertrouwd zijn met de verschillende methoden van hoe je veilig uitschakelen van een computer met het toetsenbord zijn.

instructies

1 Sluit alle actieve applicaties met behulp van de toetscombinatie "Alt + F4." Wanneer het bureaublad verschijnt, type "Alt + F4" opnieuw en het venster "Computer uitschakelen" verschijnt met de optie om het afsluiten van de computer. Blader door de opties met de pijltoetsen de optie af te sluiten en druk op "Enter."

2 Druk op de "Windows-logo" en de toets "R" samen, en het venster "Run" verschijnt. Typ "shutdown -s -t 0" (zonder aanhalingstekens) en druk op de "Enter" om het afsluiten van de computer.

Dit commando kan ook worden gebruikt als timer. In dit voorbeeld, de ingestelde tijd is 0 seconden onmiddellijk afsluiten van de computer. Plaats een andere nummer om het aantal seconden te kiezen voor het uitvoeren van de uitschakeling om dit commando te gebruiken als een timer.

3 Hoe af te sluiten een computer met het toetsenbord

De "Power" knop, die dit symbool gebruikt, kan worden gebruikt voor het afsluiten van de computer.

Zoek de "Power" knop op het toetsenbord. Bijna alle toetsenborden zijn uitgerust met deze functie, meestal in de bovenste rij toetsen. Te drukken zal het veilig afsluiten van de computer.

4 Houd de Windows-toets en druk op de toets "U" tweemaal.

Hints

  • Als het toetsenbord niet werkt, houdt u de schakelaar op de computer gedurende vijf seconden, die zal afsluiten van de computer. Dit proces is minder abrupt dan de stekker uit de belangrijkste stekker uit het stopcontact.