Hoe maak je een Excel-spreadsheet Verdeel

Microsoft Excel 2007 en 2010 bieden u verschillende manieren om uw werkblad te verdelen om u te helpen de gewenste look te krijgen of om uw productiviteit te verhogen. U kunt ervoor kiezen om een ​​deel van een spreadsheet te bevriezen, de plaat te verdelen, zodat slechts een deel ervan schuift, terwijl de rest op zijn plaats blijft. U kunt er ook voor kiezen om het werkblad te verdelen in twee of vier verschillende deelvensters, zodat u verschillende delen van het werkblad tegelijkertijd kunt bekijken.

instructies

Freeze Panes

1 Dubbelklik op het Excel-bestand dat u wilt werken om het te openen in het Microsoft Excel-programma.

2 Klik op de cel die onder en rechts van het punt waar u wilt de ruiten te bevriezen. Als je alleen wilt de bovenste rij of linkerkolom te bevriezen, hoeft u geen behoefte aan een cel te selecteren.

3 Selecteer het tabblad "View" in de werkbalk aan de bovenkant van het Excel-venster. Zoek de "Window" groep binnen die werkbalk. Als uw Excel-venster is zeer klein is, kan je klikken op de knop "Window" om alle knoppen in de groep te bekijken.

4 Klik op "Freeze Panes" het openen van een drop-down menu.

5 Selecteer "Titels blokkeren" uit het drop-down menu om te veroorzaken alles gepositioneerd boven en aan de rechterkant van uw geselecteerde cel te bevriezen op zijn plaats. U kunt ook kiezen voor "Freeze Top Row" of "Freeze Eerste kolom."

Split Panes

6 Open het Excel-bestand dat u wilt werken.

7 Selecteer een cel ergens in het midden van uw werkblad. De ruiten Boven en links van deze cel worden gemaakt, maar de ruiten zijn eenvoudig aan te passen zodat het niet perfect te zijn.

8 Klik op het tabblad "View" en vind de "Window" groep in de werkbalk. Klik op de "Split" knop om het werkblad te verdelen in vier deelvensters.

9 Dubbelklik op de horizontale of verticale separator om het te verwijderen, als je wilde alleen uw werkblad te verdelen in twee ruiten in plaats van vier.

Hints

  • U kunt ook de ruiten te splitsen door te klikken op-en slepen het doosje boven de schuifbalk aan de rechterkant van het Excel-venster, of aan de rechterkant van de schuifbalk aan de onderkant van het Excel-venster.
  • Je kunt niet bevriezen en split ruiten tegelijk.