Hoe kan ik Flash BIOS op een Gigabyte GA-7ZX VIA KT133 moederbord

Hoe kan ik Flash BIOS op een Gigabyte GA-7ZX VIA KT133 moederbord


De GA-7ZX moederbord van Gigabyte maakt gebruik van "Socket A" technologie om steun voor AMD Athlon of Duron processors bieden. De on-board BIOS chip bevat firmware gebruikt om de computer op te starten en initialiseren van de hardware, klaar om te overhandigen controle aan het besturingssysteem. U kunt de BIOS naar de nieuwste versie met behulp van de Gigabyte @BIOS hulpprogramma waarmee u de BIOS-flash vanuit Windows Update. Het BIOS flashen kan bestaande hardware problemen op te lossen, of functies toe te voegen aan het moederbord en ondersteuning voor nieuwe hardware.

instructies

1 Download de nieuwste versie van de @BIOS hulpprogramma voor het hele bord van Gigabyte support site. Ga naar de pagina voor de GA-7ZX moederbord en klik op "Utility List" uit het menu aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de "@BIOS" vermelding en klik op de download-link (zie bronnen). Sla het bestand op de harde schijf van uw computer.

2 Klik met de rechtermuisknop op de Windows-knop 'Start' en klik op 'Open Windows Verkenner. " Navigeer naar de map waar u het @BIOS-bestand en dubbelklik om de bestanden opgeslagen. Kies de locatie waar u de bestanden uit te pakken en klik op "Extract." Dubbelklik op het bestand "Setup" in de "atBIOS" map gemaakt wanneer de extractie is voltooid. Volg de instructies om de installatie te voltooien.

3 Download de laatste FG BIOS-bestand van de GA-7ZX moederbord BIOS pagina. Dubbelklik op het gedownloade bestand en kies de locatie voor het uitgepakte bestand. Dit creëert een BIOS-bestand met de naam "72X.FG."

4 Sluit alle applicaties die draaien onder Windows, en een antivirus of firewall software die kunnen interfereren met de knipperende proces tijdelijk uit te schakelen.

5 Start de @BIOS toepassing in het menu Start van Windows. Klik op "Save Current BIOS" naar een back-up van de momenteel geïnstalleerde BIOS op uw moederbord. Terugzetten naar deze kopie als er problemen zijn met de nieuwe BIOS.

6 Klik op de "Update New BIOS" knop. Blader naar de locatie van de "72X.FG" BIOS-bestand en klik op "Open." Klik op "OK" wanneer u wordt gevraagd of u de BIOS-update. De balk aan de onderkant van het venster @BIOS toont de voortgang. Klik op "OK" wanneer de flitser processen voltooid. Klik op "Exit" om @BIOS sluiten.

7 Herstart de computer. Als de computer opstart, het POST-scherm de nieuwe BIOS-versie.

Hints

  • Maak altijd een back-up kopie van de huidige BIOS. In het geval van problemen met de nieuwe BIOS, kunt u de oude BIOS-bestand te herstellen om terug te keren naar de vorige versie.
  • Onderbreek nooit de knipperende proces op enigerlei wijze of uitschakelen van de computer, terwijl knipperende plaatsvindt. Dit kan corrupt de BIOS en stoppen met de computer niet opstarten.