Hoe kan ik een Dell Printer netwerkkaart installeren

Met behulp van een enkele, centraal gelegen printer bespaart u geld en maakt het eenvoudig voor iedereen op uw netwerk om afdruktaken te sturen als dat nodig is. Niet alle printers beschikken over een netwerk optie, echter, dus je kan nodig zijn om een ​​printer-adapter installeren. De Dell printer-adapter fungeert als een netwerkkaart, zodat uw Dell-printer om rechtstreeks verbinding met het draadloze netwerk. De adapter is voorzien van netwerksoftware dat voordat u de printer op uw netwerk moet worden geïnstalleerd.

instructies

1 Stel de printer adapter tussen een van de computers in het netwerk en de Dell-printer. Sluit de stekker van de printer adapter in een stopcontact.

2 Bevestig eerst de USB-kabel van de printer-adapter op een van de vrije USB-poorten op uw computer in het netwerk. Plaats de installatie-cd die bij de printer adapter in schijf van de computer kwam. Ga verder door de installatie aanwijzingen die op het scherm verschijnen.

3 Bevestig de tweede USB-kabel van de printer-adapter aan op de USB-poort aan de achterkant van de Dell-printer. Open het menu van de computer "Start" en selecteer 'Configuratiescherm'.

4 Klik op de link "Printers" onder de kop Hardware en geluiden. Kies het icoon "Een printer toevoegen" en selecteer "Lokale printer."

5 Selecteer de "Gebruik een bestaande poort" radioknop. Klik op het drop-down menu en selecteer de optie die "IP_DELL", gevolgd door een reeks getallen leest. Selecteer "Next."

6 Plaats de installatie-cd die bij de Dell-printer in het schijfstation van de computer kwam. Sluit het venster Automatisch afspelen wanneer het verschijnt en ga terug naar het venster Printer toevoegen.

7 Klik op 'Have Disk "en selecteer de optie voor het schijfstation van uw computer. Klik op "OK" en kies "Next." Selecteer "Next" om de software van de printer te installeren.

Hints

  • Als uw computer gebruik maakt van Windows XP, zal de optie Control Panel lezen "Printers en faxapparaten" in plaats van "Printers."
  • De andere computers in het netwerk zal moeten aansluiten op de printer voordat ze er toegang toe. Kies de "Printer toevoegen" optie op elke computer, maar in plaats daarvan selecteert u "Network Printer." Klik op de optie voor de Dell-printer en kies "Next."
  • De adapter heeft een eigen IP-adres waarmee u de status van het apparaat te controleren. Open de Dell draadloze printer adapter software en klik op "Set IP Address Utility." Noteer het IP-adres en voert u dat adres in de webbrowser om de status van de adapter zien en te zorgen dat het opsporen van de printer.