Hoe om uw eigen e-mailserver

Het creëren van je eigen e-mail server voor persoonlijk of zakelijk gebruik kunt u een grote mate van flexibiliteit en vrijheid in de configuratie van uw e-mail service aan uw specifieke behoeften. Wanneer u uw eigen e-mail server, bent u niet langer onderworpen zijn aan beperkingen van een ISP op e-mailgebruik. U kunt het aantal functies die beschikbaar zijn te maximaliseren, zorgen voor een maximale privacy van uw e-mail, en jezelf bevrijden van de beperkingen van de gehechtheid maten, bericht volume en nog veel meer.

instructies

Configureren van de MX-record

1 Verander de huidige Mail Exchange (MX) verslag te wijzen op uw domein. U kunt de MX-record door het administratieve gedeelte van uw domeinnaam registrar.

2 Stel de prioriteit van de MX-record op nul.

3 Maak een "A" record dat uw domein verwijst naar het statische IP-adres van de host server computer.

Installeer Email Server Software

4 Selecteer en installeer e-mail server software op uw hostcomputer. Er zijn tal van opties, variërend van enterprise-level betaalde opties, zoals Microsoft Exchange, vrij, open-source-opties die draaien op Linux. Welke optie u ook kiest, het installeren van de software vereist een relatief hoog niveau van technische inzicht.

5 Stel uw e-mail server software via uw domeinnaam te communiceren met behulp van SMTP voor het verzenden van e-mail en of IMAP of POP3 voor het ontvangen van e-mail. Dit zal betrekken configureren van de instellingen voor toegang tot bepaalde domeinen via de voor e-mailcommunicatie poorten. Door het hebben van een statisch IP-adres, kunt u sterk de complexiteit van deze stap te verminderen.

6 Installeer de gewenste plug-ins voor je e-mail server software. Zo zullen de meeste e-mail server software optionele software omvatten om spam te vangen, maakt u meerdere inboxen, beheer van kalender en to-do-list toepassingen en nog veel meer.

Hints

  • De software die u ervoor kiest om uw e-mailserver te bedienen zal grotendeels het gebruiksgemak, het aantal functies en uitbreidbaarheid van uw e-mailserver te bepalen. Zorg ervoor dat u zorgvuldig onderzoek van de beschikbare opties voor het springen in dit project. Enterprise-level oplossingen zoals Microsoft Exchange zijn duur, maar bieden een hoge mate van ondersteuning. Linux oplossingen zijn zeer robuust door de open source aard van de software, maar een hogere leercurve. Wat u ook kiest, moet u sterk afhankelijk zijn van de documentatie in de setup fase.