Hoe kan ik Open een ODF-bestand?

Als u een bestand Open Document formule (.odf) hebben ontvangen, dan kunt u worden verward over hoe u de informatie in het bestand informatie te bekijken. Een .odf bestand is gemaakt met een programma genaamd OpenOffice Math, die wordt gebruikt om bestanden met wiskundige vergelijkingen te genereren. OpenOffice Math is opgenomen in de OpenOffice suite van programma's, en kan vrij worden verworven als onderdeel van die download. Zodra u hebt gedownload en geïnstalleerd OpenOffice, zult u in staat om uw .odf bestand te openen.

instructies

1 Open een browservenster en ga naar de OpenOffice download pagina (OpenOffice.org).

2 Klik op de groene "Download OpenOffice.org" link aan het midden van het venster, sla het bestand op uw computer.

3 Dubbelklik op het gedownloade bestand en volg de aanwijzingen om de installatie te voltooien. Tijdens de installatie OpenOffice wordt automatisch geconfigureerd als het standaardprogramma voor .odf bestanden.

4 Dubbelklik op uw .odf bestand om het in OpenOffice Math te openen.

Hints

  • De OpenOffice download is ongeveer 170 MB groot. Voordat het bestand te downloaden, zijn er zeker van dat je genoeg ruimte op uw harde schijf voor het bestand. Beschikbare ruimte op de harde schijf kan worden bepaald door te klikken op 'Start' en vervolgens 'Computer'. De hoeveelheid vrije ruimte wordt grijs weergegeven onder uw harde schijf in de sectie 'Hard Disk Drives ".