Hoe maak je een High Security harde schijf wissen

Gecodeerde of high-security, harde schijven bieden aanzienlijk meer zekerheid dan drives zonder de bescherming protocol. Niettemin, zelfs versleutelde schijven zijn gevoelig voor inbraak als links in de handen van matig geschoolde hackers. Zelfs als u bestanden met Prullenbak verwijderen of uit te voeren basis formaat, kunnen de gegevens op de schijf nog steeds toegankelijk zijn. Dus als u een upgrade van uw pc en het afstoten van een systeem met een versleutelde schijf, of als je gewoon wilt de aandrijving voor andere doeleinden te gebruiken, moet u de schijf veilig wissen om ervoor te zorgen geen gevoelige gegevens niet opvraagbaar.

instructies

Met behulp van DISKPART

1 Druk op "Windows-I," en klik vervolgens op 'Configuratiescherm'. Klik op "Systeem en beveiliging," en vervolgens op "Systeembeheer." Dubbelklik op "Computerbeheer" en vervolgens op "Schijfbeheer" in het navigatievenster.

2 Selecteer de naam volume van de versleutelde harde schijf. Let op schijf nummer dat is gekoppeld van de geselecteerde versleutelde harde schijf in het venster Computerbeheer. U kunt de schijf nummer van het station aan de linkerkant van de hoeveelheid informatie in de onderste ruit van het venster Computerbeheer te vinden.

3 Minimaliseer het venster Computerbeheer. Sluit de Systeembeheer en Configuratiescherm ramen.

4 Druk op "Windows-R," en typ "cmd" in het vak Uitvoeren, het weglaten van de citaten hier en overal. Druk op "Enter" om een ​​command-prompt venster te starten. Als u wordt gevraagd met een User Account Control venster, klikt u op "Ja."

5 Type "diskpart" op de prompt en druk op de "Enter". De command-prompt venster toont de "DISKPART>" prompt. Type "list disk" en druk op "Enter" om een ​​lijst van alle geïnstalleerde harde schijven weer te geven.

6 Type "select disk z", waarbij "z" is de schijf nummer dat u genoteerd voor de high-security drive in het venster Computerbeheer. Bijvoorbeeld, type "select disk 1" bij de prompt en druk op de "Enter" toets als de drive nummer voor de versleutelde schijf in het venster Computerbeheer was "Drive 1."

7 Typ "clean all" en druk op "Enter." Wacht een paar minuten voor de Windows DISKPART nut om alle gegevens te wissen op het versleutelde schijf. Sluit het DISPKPART commando venster na het nut bevestigt de versleutelde schijf schoongemaakt met succes.

8 Druk op de "Alt-Tab" en klik op de miniatuur-pictogram voor het venster "Computerbeheer" om het te maximaliseren.

9 Klik op "Disk Management" in het navigatievenster van het venster Computerbeheer. Klik op de naam volume van het apparaat van de aandrijving gewist met de DISKPART hulpprogramma. Met de rechtermuisknop op het geselecteerde station volume naam in en klik vervolgens op "Initialize" in het pop-up menu.

10 Met de rechtermuisknop op de stationsnaam volume opnieuw en klik op de "Nieuw eenvoudig volume" menu-optie. Selecteer "NTFS" of "FAT32", zoals de bestandsindeling voor het nieuwe volume. Selecteer een stationsletter in de drop-down lijst en klik op "formaat." Wacht terwijl Windows maakt een nieuwe partitie en formatteert het met uw favoriete bestandssysteem. Klik op de "Finish" knop wanneer u wordt gevraagd om het nieuwe volume wizard af te sluiten en sluit het venster Computerbeheer.

Gom

11 Reinig de gegevens op de versleutelde schijf met behulp van de DISKPART nut.

12 Open een webbrowser en ga naar de website Eraser (link in Resources). Download de nieuwste versie van Eraser en sla het op uw computer.

13 Druk op "Windows-E" naar File Explorer te starten en klik op "downloads" in het navigatievenster. Scroll naar beneden naar de Eraser installatiebestand.

14 Dubbelklik op het Eraser "setup.exe" bestand en volg de aanwijzingen om het programma te installeren. Start de pc wanneer de installatiewizard wordt u gevraagd om dit te doen.

15 Start de Eraser applicatie op uw computer. Klik op "Erase Schedule 'op de werkbalk. Dubbelklik op de "Ongebruikte schijfruimte (D :)" optie waarbij "(D :)" is de stationsletter van de versleutelde harde schijf.

16 Schakel de optie "Run Onmiddellijk". Selecteer de "Ongebruikte schijfruimte (D :)" label in de lijst "Gegevens wissen" en klik op 'toevoegen. " Opnieuw selecteert u de stationsletter van de versleutelde schijf. Klik op de knop "OK". Wacht een paar seconden voor Eraser om de versleutelde schijf partitie veilig wissen, en sluit de applicatie.

Darik's Boot and Nuke (DBAN)

17 Richt je webbrowser Start de Darik en Nuke (DBAN) download pagina op de website PCWorld (link in Resources). Download de DBAN ISO image-bestand en sla het op uw computer.

18 Open File Explorer en klik op "downloads" in het navigatievenster. Plaats een lege schijf in het cd / dvd-brander van de computer. Als er een AutoPlay-venster verschijnt, sluit het.

19 Klik op het tabblad 'Delen' in File Explorer. Scroll naar beneden naar en markeer de DBAN ISO-bestand en klik op "Branden op schijf." Selecteer CD / DVD-brander in de "CD / DVD-recorder" drop-down lijst als deze nog niet is gemarkeerd. Klik op het selectievakje naast 'Eject als u klaar bent "om het vinkje indien aanwezig verwijderen.

20 Klik op "Burn" en wacht een paar minuten voor Windows naar het ISO image-bestand branden op de lege schijf.

21 Start de pc opnieuw met de gebrande DBAN disc in de cd / dvd-station. Druk op een toets op het toetsenbord als een "Druk op een toets te starten vanaf CD" of gelijkaardig bericht verschijnt op de monitor. Wacht tot de computer op te starten vanaf de schijf en laad de Darik's Boot and Nuke menu.

22 Druk op "K" en scroll naar beneden naar de optie 'DoD 5220.22-M "in de Wipe Method gedeelte van het menu DBAN. Druk op de "spatiebalk," en dan wachten tot DBAN om alle gegevens veilig te vegen op de harde schijf. Afhankelijk van de grootte van de gecodeerde harde schijf, kan het wisproces tot enkele uren.

Hints

  • Als de versleutelde schijf is het enige station in het systeem, gebruik dan de DBAN methode om het te wissen. Met Eraser of DISKPART, kunt u een schijf af te vegen alleen als het niet de primaire systeemschijf.
  • Back-up van alle belangrijke gegevens voordat het wissen van de versleutelde schijf. Nadat u de drive via een van de bovenstaande methoden te wissen, kunt u niet langer gegevens van welke aard dan ook uit het apparaat te halen.