Hoe kan ik Excel gebruiken voor Project Management

Het organiseren van meerdere werkprojecten kan een belangrijke gedoe soms geworden. In staat zijn om bij te houden van wat er gedaan moet worden en voor welke client te houden is een noodzaak. Om voor u om met succes te voltooien deze werkprojecten, moet u het opzetten van een eenvoudig systeem dat u zal toestaan ​​om uw productiviteit te verhogen. Met behulp van spreadsheets kunnen helpen in uw organisatie proces. Met een paar eenvoudige tips, zult u snel leren hoe om Excel te gebruiken voor projectmanagement.

instructies

1 Verzamel een lijst van project data en vul het in Excel. U kunt dit eenvoudig doen door het intypen van de namen van uw klanten, werkprojecten, en vervaldagen in verschillende kolommen. Door dit te doen kan u helpen om alles in goede orde te houden. Je hoeft niet te proberen erachter te komen wat te doen. Al uw project gegevens binnen handbereik met behulp van een programma. Als u een groot aantal projecten voor elke klant, dan ook overwegen om meerdere tabbladen in Excel. Klik gewoon op de "vel" tabs aan de onderkant van de pagina en klik met de rechtermuisknop op de naam van het tabblad te wijzigen. Geef de naam van de klant op elk tabblad, samen met het werk project details.

2 Volg uw beschikbare werkprojecten en maak georganiseerde rapporten van hen. U kunt ook de follow-up van de laatste wijzigingen van uw werk projecten. Door het invoeren van de startdata en einddata van elk project, zult u in staat om snel te weten komen als je op schema. Excel kunt u werken met meerdere kolommen binnen één document. Dit zal u toelaten om zo veel nuttig werk gegevens te plaatsen als dat nodig is in een eenvoudige tool. Afdrukken van uw gegenereerde rapporten kan worden gedaan door te klikken op het pictogram druk binnen de applicatie.

3 Samenwerken met andere leden van je team door het delen van de gegevens in het Excel-werkblad ingevoerd. Je zult in staat om de totale focus van uw project doelen te verbeteren. Het kan ook helpen om de productiviteit van het hele team te verhogen. In plaats van afhankelijk van telefoontjes of e-mails om ideeën te delen, iedereen kan inloggen op een website die dit project management spreadsheet bevat en de noodzakelijke veranderingen.

4 Manage product kosten voor uw project met behulp van Excel. U kunt eenvoudig bijhouden hoeveel geld wordt ontvangen of uitgegeven voor een bepaald project. Voer de hoeveelheden in het Excel-werkblad en maak onkostendeclaraties wanneer dat nodig is. Uw project kosten zullen op koers te blijven en onder een toeziend oog met behulp van Excel als organisatorisch hulpmiddel. Er zal niet zo lang als je alle benodigde gegevens in te voeren en te houden worden regelmatig bijgewerkt onverwachte financiële verrassingen.

Hints

  • Altijd actuele informatie in uw Excel-spreadsheet.