Hoe kan ik een Internet Business kopen

Zoals alle goede mogelijkheden, de mogelijkheid om een ​​internet bedrijf te kopen komt meestal snel en onverwacht. Als uw perfecte bedrijf is te koop, wil je besluitvaardig op te treden om ervoor te zorgen u niet missen. Pas op voor haasten door het proces, omdat dit kan leiden tot verlies van investering of onvoorziene problemen.

instructies

1 Onderzoek van het bedrijf. Voer een zoekopdracht op internet over de domeinnaam om eventuele recensies van klanten te vinden. Als het bedrijf u op zoek bent al op inkoop heeft een slechte reputatie, moet u plannen hoe te repareren voordat het finaliseren van de verkoop.

2 Zoek uit wat is inbegrepen. Zal de verkoper bieden de domeinnaam of alleen het bedrijf? Hoe lang zal web hosting worden voorzien van de huidige provider? Als er geen hosting wordt geleverd, hoe zal het bedrijf worden overgedragen aan uw webhost? Dit zijn de soorten van gegevens die u nodig hebt te strijken voordat je prijs te bespreken.

3 Praat geld. Zodra je precies weet wat je wilt kopen, onderhandelen over een prijs. Als de verkoper akkoord te gaan met elke vorm van werk, zoals het overbrengen van de site of vernieuwing van het ontwerp te doen, uit te werken een split betaling aan de verkoper te voorkomen verdwijnen voordat het werk is voltooid.

4 Ambachtelijke een contract. Het contract moet duidelijk aangeven wat is opgenomen in de verkoop, de prijs en de termijn voor de overdracht van eigendom. Afhankelijk van de grootte van het internet business, moet u mogelijk een advocaat te raadplegen. Indien mogelijk, het contract te ondertekenen in persoon, anders, een advocaat raadplegen over de mogelijkheid van elektronische handtekeningen of hard copies mail / fax voor handtekeningen.

5 Betaal de verkoper. De meeste Internet bedrijven kunnen worden gekocht via PayPal, die enige bescherming kunnen bieden als de verkoper niet levert. Grote transacties moeten worden behandeld, zoals voorgesteld door uw bedrijf advocaat.

6 Voltooi de overdracht. Als de domeinnaam is opgenomen, moet de verkoper deze overdragen aan uw of uw bedrijf ', de naam van kort na de verkoop. Je moet ook worden voorzien van informatie over de toegang tot de bestaande activiteiten, met inbegrip van hosting en database wachtwoorden. Indien mogelijk, het verkrijgen van een offline back-up van zowel de website en database van de verkoper.

7 Transfer elke merchant accounts. Veel bedrijven maken gebruik van Internet reclame via affiliate programma's of advertentienetwerken. Zorg ervoor dat de reclame-code die behoort te verwijderen om de vorige eigenaar en het te vervangen met uw eigen.

Hints

  • Bij de aanschaf van een internet bedrijf van iemand die buiten het land, altijd een advocaat over de fijnere details van het proces raadplegen. Vervang altijd een wachtwoord in verband met de website, zodra het is onder uw eigendom. Dit zal de vorige eigenaar (of personeel) van het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  • Nooit rush in de aankoop van een internet bedrijf. Gewetenloze verkopers kunnen uw betaling te nemen en nooit meer zaken te leveren.