Wat is een LAN-Ethernet?

Wat is een LAN-Ethernet?


De term Local Area Network (LAN) definieert in het algemeen een eigen netwerk dat een enkele locatie, zoals een gebouw. Ethernet is de meest voorkomende netwerken standaard uitvoering. Het is een set van protocollen die de fysieke verbindingen van het netwerk definieert.

Star LAN

Een netwerk is met elkaar verbonden in één van een aantal elementaire topologieën. Eén van deze configuraties is de Star LAN. In deze set-up, wordt elke computer of apparaat dat is aangesloten op een centrale switch, met één kabel die tussen de schakelaar en de computer. De configuratie kreeg zijn naam omdat de kabels straalt uit van de switch ziet eruit als een ster in een schematische tekening. In werkelijkheid hebben de kabels niet in een rechte lijn of voor gelijke afstanden. Als computer A wenst aan te sluiten op computer B, is een signaal gestuurd naar beneden de Ethernet-kabel aansluiten van computer A naar de switch. Het bericht wordt aangesloten op de MAC (Media Access Control) adres van computer B. De schakelaar stuurt het bericht op de poort aansluiting via een kabel naar de computer B. Ethernetstandaard zou oorspronkelijk overreden ster LAN. Het is echter nu toegepast op alle netwerktopologieën.

verantwoordelijkheden

Ethernet dicteert hoe laag niveau communicatie tussen computers wordt beheerd. De normen bepalen de aard van de fysieke kabel en de connectoren aan elk uiteinde van een kabel. De configuratie van de draden in de kabelmantel en de spanning die over hen loopt zijn andere voorbeelden van Ethernet definities. Ethernet behandelt ook fysieke adressering van gegevens en werkwijzen voor het delen van een gemeenschappelijke transportmedium, zoals de kabel.

Beheer

De Ethernet-standaarden worden gecontroleerd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). De IEEE organiseert zijn normen goedgekeurd commissies werkgroepen. Elke groep wordt geïdentificeerd door een code. De Ethernet-werkgroep is officieel bekend onder de code 802.3. Hij publiceert regelmatig nieuwe standaarden om op de hoogte te houden met het ontwikkelen van technologie. De documenten zijn gepubliceerd onder de code 802,3 gevolgd door een letter of een letter die het verloop in de reeks geven.

Fysieke eigenschappen

De Ethernet-kabel gebruikt voor LAN's is meestal grijs en is dikker dan een reguliere elektrische kabel. De connector aan elk uiteinde is gemaakt van doorzichtig plastic en ziet eruit als een oversized telefoonaansluiting. Bijna alle pc's en laptops hebben een aansluiting voor een Ethernet-aansluiting.