Hoe maak je een filter in een MS Access Report Creëer

Hoe maak je een filter in een MS Access Report Creëer


Het creëren van een filter in een Microsoft Access-rapport kan op een aantal manieren worden benaderd: Je kunt een filter opgeven op de onderliggende tabel, op het rapport zelf of op een query die het record bron voor het rapport.

Opmerking voor gebruikers van Access 2003: de volgende instructies zijn geschreven voor Access 2007 of later, maar je kunt nog steeds volg ze door het maken van specifieke vervangingen. Waar de instructies laten "Create> Table," "Create> Rapport" of "Create> Query," doe deze acties plaats: "Objects> Tafels> Nieuw ',' Voorwerpen> Reports> Nieuw" of "Voorwerpen> Query> Nieuw. "

instructies

1 Binnen Access, selecteer "Create> Table" om een ​​nieuwe tabel te maken. Voer de volgende gegevens in de kolommen van de tabel. Druk op de "tab" knop waar de gegevens heeft een komma.

monopolie, 3, $ 3,98, Little Rock, Arkansas
monopolie, 4, $ 3,98, haddonfield, new jersey
Trivial Pursuit, 6, $ 2,48, Atlanta, Georgia
Trivial Pursuit, 2, $ 1,23, Savannah, Georgia

2 Dubbelklik op de kolomkop boven de eerste "monopolie" rij en type "spel." Typ de volgende headers voor de overige kolommen op dezelfde manier, en in deze volgorde:

nsold, priceofeach, citybought, statebought

3 Een filter toepassen: klik met de rechtermuisknop op een van de rijen in de kolom "game" en selecteer "Tekst filter> bevat," typ "ono" zonder de aanhalingstekens. Merk op dat alleen rijen van Monopoly games worden getoond.

4 Maak een rapport van deze tabel: "Create> Report" en merkt dat het rapport toont alleen de Monopoly spellen-it heeft het filter dat u toegepast op de tabel gebruikt.

5 Verwijder het filter uit de tabel: klik met de rechtermuisknop op een rij in de kolom "game" opnieuw en selecteer "Filter van spel." Selecteer "Create> Report" om een ​​nieuw rapport van het spel verkoop tabel te maken.

6 Maak en een filter toepassen op het rapport: klik met de rechtermuisknop ergens op de kolom "game" en selecteer "Tekst filter> bevat." Typ "ono" zonder de aanhalingstekens, zoals u de tabel filter deed.

7 Selecteer "Rapport" in het venster "Bezit vel", klik op het tabblad "Data" en de tekst in het veld merken "Filter:" (het is uw filter criteria). Klik binnen deze "Filter" veld en verander de

"ono" tot "ivi". Druk op de "tab" toets om het rapport bij te werken. Merk op dat het rapport blijkt nu slechts rijen van "Trivial Pursuit" games.

8 Verander het rapport om een ​​numeriek filter toe te passen: klik in het veld "Filter" opnieuw en typ de volgende tekst. Druk op de "Enter" nadat u de tekst in te voeren:

([Gamesales]. [Nsold] <5)

Merk op dat het rapport blijkt nu rijen die overeenkomen met het nieuwe filter (games verkopen van minder dan 5 eenheden).

9 Maak een query met dezelfde filter criteria: "Create> query." Dubbelklik op "gamesales" in het venster "Show table", vervolgens met de rechtermuisknop op het tabblad van de query en selecteer "te redden." Typ "Rapportenfilter" voor de naam van de query.

10 Drag "nsold" van het venster "gamesales" op een kolom in de query raster. Verwijder het vinkje bij de kolom en typ het volgende in de "Criteria:" veld: "<5" (maar niet de aanhalingstekens te typen).

11 Sleep het venster "*" in het "gamesales" om een ​​andere kolom op de queryontwerpraster, vervolgens met de rechtermuisknop op het tabblad van de query en klik op "te sluiten." Klik op "OK" wanneer u wordt gevraagd om de query op te slaan.

12 Selecteer de "Rapportenfilter" query in het navigatievenster, selecteer "Create> Report" een nieuw rapport, waarin de query die u zojuist hebt gemaakt als de opname bron zal creëren. Merk op dat het nieuwe rapport filter criteria van de query heeft toegepast, waarin slechts games die minder dan vijf stuks zijn verkocht.