Hoe kan ik WMV-bestanden af ​​te spelen in Windows Media Player

Hoe kan ik WMV-bestanden af ​​te spelen in Windows Media Player


Windows Media Video-bestanden worden standaard, ingesteld om te worden geopend door de Windows Media Player. Normaal gesproken, alles wat je hoeft te doen om een ​​WMV-bestand af te spelen in Windows Media Player is dubbel op het bestand. Toch kan een bestand vereniging raken door elkaar op keer, met Windows Media Player niet langer optreden als de standaard speler voor dat bestand. Wanneer dit gebeurt, kunt u een bestand opent individueel met behulp van commando's in Windows Media Player, of de instellingen wijzigen in Windows om de Windows Media Player te herstellen als standaard speler van uw computer.

instructies

Het openen van bestanden in Windows Media Player

1 Start Windows Media Player.

2 Ga naar "File" en vervolgens "Open."

3 Selecteer het WMV-bestand dat u wilt afspelen en klik op "Open", of dubbelklik op het bestand. Windows Media Player zal beginnen met afspelen van het bestand.

Het veranderen van een File Association

4 Zoek een WMV-bestand dat u wilt afspelen.

5 Klik met de rechtermuisknop op het bestand en ga naar "Openen met 'en vervolgens' Kies Default Program." Als u Windows XP, selecteer 'Programma kiezen. "

6 Selecteer "Windows Media Player" uit de lijst met aanbevolen programma's.

7 Vink het vakje aan naast 'Gebruik altijd het geselecteerde programma om dit soort bestand te openen, "en klik op' OK '. Dit herstelt Windows Media Player als de standaard speler, en het bestand wordt automatisch afgespeeld. Dubbelklikken op gelijksoortige WMV-bestanden zal ze ook automatisch te openen in Windows Media Player.

Hints

  • Dit proces werkt ook voor Windows Media Audio (WMA) bestanden.