Hoe te ronden op het dichtstbijzijnde gehele getal in SQL

Hoe te ronden op het dichtstbijzijnde gehele getal in SQL


De website databank standaard SQL heeft een aantal ingebouwde functies voor het afronden van getallen. Terwijl de meeste gebruikers de opdracht eenvoudige ronde () voldoende zal vinden, zullen sommige programmeurs willen de richting van de afronding naar boven of naar beneden duwen met behulp van het plafond () en vloer () functies. In alle drie gevallen moet het commando worden ingesteld op gehele getallen terug door een aantal lengte nul.

instructies

Dichtstbijzijnde Integer

1 Open een SQL-editor zoals MySQL en ga naar de command line.

2 Type: SELECT Round (column_name, 0) FROM table_name. Maak "COLUMN_NAME" de exacte naam van de kolom de decimale getallen zijn in, en "tabel_naam" de naam van de tabel waarmee u werkt.

3 Klik run. De database waarden van de getallen die het dichtst bij de decimale bedragen terug.

Afronding in een bepaalde richting

4 Open een SQL-editor zoals MySQL en ga naar de command line.

5 Bepaal of u wilt dat de decimale waarden naar de dichtstbijzijnde grotere eenheid of de dichtstbijzijnde kleinere integer terug (of je wilt altijd boven of naar beneden afronden).

6 Voor grotere gehelen, type: SELECT Plafond (column_name, 0) FROM table_name. Voor kleinere gehelen, type: SELECT Floor (column_name, 0) FROM table_name.

7 Klik run.

Hints

  • Om decimale hoeveelheden van een bepaalde lengte terugkeren, voert u het aantal decimalen die u wenst in plaats van nul in het rond, plafonds en vloeren functie.