Hoe maak je een grafische processor Test

Hoe maak je een grafische processor Test


Computer Graphics Processing Units, ook wel GPU's en grafische kaarten, kunnen worden getest om te vergelijken prestaties ten opzichte van elkaar. De testprocedure wordt aangeduid als "benchmark." Er zijn honderden benchmarking programma's beschikbaar --- alleen maar omdat een GPU presteert beter dan de andere op een benchmark niet de resultaten betekenen zal hetzelfde zijn voor een andere benchmark zijn. Benchmarks worden vaak gebruikt in GPU beoordelingen en door mensen die te wijzigen of "overklokken" hun GPU's. De volgende programma's bieden eenvoudige inleidende GPU benchmarking-tests.

instructies

Hoe maak je een grafische processor met FurMark Test

1 Download de nieuwste versie van FurMark uit de oZone3D website.

2 Open de FurMark installer en volg de instructies op het scherm.

3 Start het FurMark programma vanuit het Windows Start Menu.

4 Klik op de "Benchmark Preset 720" optie om de test te starten.

5 Laat het programma om de minuut-lange-test te voltooien.

6 Een nieuw venster zal verschijnen, waardoor uw GPU een score in rode tekst. U kunt deze score met andere GPU kaarten vergelijken door te klikken op de "Vergelijk je score" icoon.

7 Herhaal vanaf stap 4 te kiezen voor "Benchmark Preset: 1080" of "Benchmark (geen preset)" als u meer wilt testen uit te voeren.

Hoe maak je een grafische processor met ATITool Test

8 Download de nieuwste versie van ATITool uit de TechPowerUp website.

9 Open de ATITool installer en volg de instructies op het scherm. Laat de "Driver" niet installeren als het programma dat u vraagt.

10 Start het ATITool programma vanuit het Windows Start Menu.

11 Klik op de knop "Show 3D-weergave".

12 Wacht tot het nummer vóór "AVG" te stabiliseren en opnemen. Dit is de score van je GPU op de test.

Hoe maak je een grafische processor met rthdribl Test

13 Download de nieuwste versie van de rthdribl programma uit de DaioNet website.

14 Open het rthidribl archiefbestand door te dubbelklikken op het.

15 Dubbelklik op het rthdribl.exe bestand.

16 Let op het veld FPS en het hoogste aantal zie je op te nemen. De hoogste FPS is score van uw GPU op de test.

Hints

  • U hoeft niet om de driver te installeren voor ATITool om het programma te gebruiken. Als u ervoor kiest om het te installeren wanneer Windows u vraagt, zal het programma nog steeds werken.
  • Als uw computer crasht of die zijn vastgelegd tijdens een van deze tests, is er een probleem met de GPU of de voeding van de computer. Betekent gewoonlijk dat ofwel de GPU niet correct geïnstalleerd of de voeding levert niet voldoende stroom voor de GPU op volle kracht.
  • U kunt tientallen extra benchmarks uit te voeren binnen elk van de drie programma's die in dit artikel.
  • U kunt een GPU doorbreken door het krijgen van het te warm. U kunt voorkomen dat het branden van uw GPU door een veiligheidscontrole niet te verwijderen en alle tests die het dragen van een schade-risico waarschuwing niet te doen. A "burn-out" GPU kan niet worden gerepareerd.
  • Als u de driver programma ATITool geïnstalleerd, hoeft niet aan te passen de Core en Memory sliders, tenzij u bekend bent met het koelen van de mogelijkheden van uw GPU zijn en bereid zijn om risico het breken van de GPU.