Functieomschrijving van een Quality Assurance Coordinator

Functieomschrijving van een Quality Assurance Coordinator


Kwaliteitsborging coördinatoren zijn belast ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de kwaliteitseisen zoals gedefinieerd door hun bedrijf.

Overzicht

Terwijl kwaliteitsborging coördinatoren uiteindelijk op het uitvoeren van een groot aantal taken, is hun belangrijkste taak ervoor te zorgen dat de normen voor kwaliteitsborging en de procedures worden voldaan door hun kwaliteitsborging teamleden.

Gerelateerde termen

Je zou ook de kwaliteitsborging coördinatoren aangeduid als te horen:

QA ManagerQA CoordinatorQuality ManagerQuality Specialist

Industries

Kwaliteitsborging coördinatoren zijn te vinden in talloze sectoren, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: computer software bedrijven, distributie, ingenieursbureaus, productie en gedrukte media.

verantwoordelijkheden

De manager zal herzien normen, studie bestaande beleid en procedures en het opzetten en uitvoeren van programma's die de effectiviteit van het programma voor kwaliteitsbewaking te evalueren.

Andere functies kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

Herziening van normen met werknemers onder hun managementAssign en beoordelen het werk toegewezen aan anderen op de teamWrite nieuwe normen en procedures

kwalificaties

Kwaliteitsborging coördinatoren zou moeten hebben, op zijn minst, een bachelor's degree of gelijkwaardig door ervaring in het veld, uitgebreide kennis over de voor kwaliteit door het bedrijf normen, het vermogen om zowel mondeling als schriftelijk communiceren en formulieren moeten projectmanagement vaardigheden.